Nyheter 2015

 • De fleste "daglige" nyheter blir bare oppdatert på face-book. Søk på Gro Moe-Gumø eller Rajuma, bli venn med meg og se hva som skjer........................
 
 • 7/9-15. Europavinnerutstilling i Lillestrøm med 83 voksne og 7 samojedvalper, veldig moro med så mange deltagere ! Dommer var Marianne Holmli fra Norge og hun skrøt uhemmet av standarden på hundene og det var jo veldig hyggelig ! Fra Kennel Rajuma var det 6 hunder med. Goggen ble 4. beste juniorhanne, Gabby ble 5. beste juniortispe, Goa vant juniorklassen og fikke dermed tittelen Europeisk Juniorvinner !! Conny ble 4.beste championtispe og en pelsløs Daisy som jeg tenkte å la bli hjemme ble 2. beste champion (he-he). Til slutt var det Aurora sin tur og hun ble beste veterantispe og fikk tittelen Europeisk Veteranvinner !! Vi ble også 2. beste oppdretter med HP.Vi er så stolte av resultatene våre denne dagen og resten av titler gikk til fantastisk flotte hunder fra Kennel Cabaka, vi gratulerer alle så mye og spesielt Cabaka's Happy Go Lucky som til slutt endte opp som BIS junior og BIS2, fantastisk moro, vi heia så mye i finaleringene at jeg ikke hadde stemme på mandag !!!!

 
 • 22.-23.8 hadde Chow Chow klubben dobbeltutstilling i Bø og av våre var Goggen, Gabby og Aurora med. på lørdag ble Goggen BIR og BIG 3 for dommer Franjo Kovacev fra Kroatia som selv driver med samojed. Gabby ble BIM og Aurora ble 2.beste tispe. På søndag var bare tispene med og Gabby ble 2. beste tispe slått av sim mormor Aurora som ble BIR og BIS-veteran og også Best in Show !! Vi gratulerer alle så mye ! Dommer på søndag var Kraljic Zlatko fra Kroatsia og BIS-dommer var Per Svarstad.

 
 • I juli 2015 var Tone-Lise, Akira Maar og Charming Miracle på sitt livs tur, nemlig Norge på tvers. Les mer om den flotte turen her:

  http://tonelisevilje.com

  1

 
 
 • 7/6. NKK-utstilling i Drammen med 25 påmeldte samojeder for dommer Diane Anderson fra USA. 7 stykker fra Kennel Rajuma var med. Goggen ble beste junior og 4. beste hannhund, bare slått av 3 hannhunder fra Kennel Cabaka og Charmy ble 2. beste champion og 5.beste hannhund. På tispesiden stilte Goa og Gabby i juniorklassen. Gabby fikk flott kritikk men bare excellent mens søster Goa fikk Cert og ble 3.beste tispe bare slått av mor Conny som ble nummer2 og Cita som ble beste tispe og BIM. Bestemor Aurora ble 4.beste tispe og BIM-veteran. Vi fikk også HP og super kritikk på oppdretter og ble BIS-4 i finale-ringen. Litt av en dag ! Vi gratulerer Gitte med flotte resultater på hannene sine også og BIR ble "onkel Elvis". (broren til Billie, faren til G-Kullet). Bildene under er av BIR/BIM og beste tispeklasse som også stilte i oppdretter. (Cita, Conny, Goa og Aurora med handlere). Takk så mye til snille valpekjøpere som stilte opp !

 
 • 8-10/5. Hyttetur med bare Geir, meg og 4 hvite. Vi byttet Lille mot Cita som har løpetid så Eros skulle få fred og vi skulle kunne gå på ski ! Årets kanskje lengste skitur på lørdagen med flott føre, vi kunne gå hvor vi ville. Greit med smørefrie ski så vi kunne "vasse" over lyngen noen steder men ellers topp. Lørdag var det litt gråvær men det gjorde jo at skiføret holdt seg og på søndag strålende sol og nysnø så da gikk vi på truger/bena på toppene, der var det nesten bart. Tror 17. mai blir feiret på fjellet også og så håper vi skiføret holder seg (he-he).

 
 • Helga 1-3. mai hadde Polarhundklubben årsmøte, foredrag, medlemsmøte, tur og utstilling på Fagernes. For 29 fremmøtte samojeder ble Rajumas Goggen på bare 11 måneder BIR (Best i rasen) og BIS3. Vi gratulerer så mye til Grete og jeg må skryte av hvor fint du viste han. Han er ikke av de største men jeg tror han løp fra alle de andre og ble BIR likevel (he-he). Takk også til alle andre valpekjøpere som møtte opp og var blide og trivelige som alltid. Synd jeg ikke kunne være med på kløvtur på søndag, men da ble svigermor 90 år og det måtte jo også feires. Vi sees på Fagernes til neste år også ! Bildene under er av Øyving og Aurora som ble BIM-veteran, Goggen og Ariel som ble BIR og BIM og Goggen i BIS-finalen.
 
 • Kløvtur med  Eli og Kompis og så med Gabby, Nansen og tuppene, mor og datter (Gabby til venstre og Conny med kløv) er ikke helt ulike (he-he) og så til slutt Line med Goa og Conny på tur
 
 • Påska 2015 var vi mye på fjellet. 9 dager med skiturer tror jeg må være ny rekord og de firbente var like ivrige hele tiden. Vi byttet Lille mot Cita i Palmehelga så vi fikk gått på ski da også og så kom Eldbjørg og Jørn oppover i hovedpåska med Lille og Eros. Masse fint vær og flott føre, vi storkoste oss !! Flere bilder her

 
 • 13-15/3. En fantastisk helg på hytta med sol fra skyfri himmel. Steinhardt føre så det ble trugetur både lørdag og søndag. Da kan Lille på snart 13 også være med så hun storkoser seg ! De tre spreke løper løse og jakter rype og sjekker harespor og Lille holder seg med oss tobente. Vi må jo ta hensyn til vår gamle "dronning" (he-he). Flere bilder her

 
 • 6-8/3.Samojedsamling på Merket på Golsfjellet regi av avlsrådet. Heldigvis fikk vi med mange valpekjøpere fra Kennel Rajuma så det ble noe av samlingen. 10 av 26 hunder på utstillingen var fra oss og 6 av de 10 som startet i løp. Sissel og Grete prøvde seg i løp for første gang med lånte hunder fra oss og klarte seg flott på det tunge føret. Anna-Sofie vant som vanlig løpet (he-he) men Geir og Conny ble nr. 2 og Grete og Brita ble nummer 3 så de fikk cert, kjempemoro !!! Både Conny, Daisy og Ruby hadde innbildt svangerskap og da er jo ikke det å trekke mest stas, men vi stiller selvfølgelig opp likevel. Det viktigste er å være med. På utstillingen var 7 av de 8 hundene som ble plassert fra Kennel Rajuma. G-kullet stilte for første gang i juniorklassen og Goggen vant klassen sin og ble til slutt 2. beste hannhund med Cert, bare slått av onkel Charmy som ble beste hannhund og BIM. Maar ble nr. 4 i beste hannhundklasse. Av tispene var det Gabby som vant klassen sin med Goa som nr. to, de fikk også Cert og res.cert og ble nr. 3 og 4 i beste tispeklasse bare slått av tante Cita som ble nr. 2 og mamma Conny som ble beste tispe og BIR. Brita stilte i bruksklassen og vant denne med CK. Conny ble beste hund sammenlagt løp og utstilling med Brita som nummer to og Cita som nummer 3, Maar som nr. 4 og Daisy som nr. 5. Vi stilte også oppdretterklasse og fikk følgende kritikk " 4 stjerner og blivende stjerner, helt underbara hunder. Utrolig uppføder-resultat" Dommer var Per Svarstad fra Sverige og det e jo ikke hver dag man får en slik kritikk så det var stas selvfølgelig. Neste år håper jeg mange flere stiller opp på Samojedsamlingen. Jeg tror de som var der storkoste seg og skal vi arrangere samling er vi avhengig av at flere oppdrettere med valpekjøpere stiller opp. Det er mye lettere å reise spesielt første gangen når man kjenner noen. Velkommen til neste år alle sammen ! Bildene under er av Conny og Geir, Grete og Goggen og Rajuma i oppdretterklassen. Flere bilder her

 
 • 22/2-15. NKK-utstilling i Bø med dommer Colette Muldoon fra Irland. Fra Kennel Rajuma var det bare Diva og Conny som var med denne gangen. Diva vant åpne klasse og fikk CK, men var den siste som ble plukket vekk før hun plasserte beste tispeklasse. Conny ble beste Champion, beste tispe og BIM så det var gøy. Synd ikke valpene hennes kunne være med, de har ikke fått med seg noen NKK-utstillinger, enten har de vært for unge eller så er ikke valper med som nå. BIR ble Smiling Snowball April's Mojito, vi gratulerer og takker for fint bilde !

 
 • Har vært fryktelig dårlig til å oppdatere nyheter i 2015, men vi har hatt mange fine turer både på kickspark, på ski og på truger. Nå er det så lite snø at vi kan gå på bena. Håper vinteren varer litt lenger.......Vi har også hatt trivelig paringsvisitt fra Trondheim, paringen ligger under Norsk Polarhundklubb sin hjemmeside.
 
Nyheter 2014
Nyheter 2013
Nyheter 2012
Nyheter 2011
Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008 og tidligere