Nyheter tom. 2008

 • 31/12-08. Nyttårsfeiring. Noen hunders skrekk, men hjemme hos oss er det et av årets høydepunkt. Alle tre er helt tussete og "raser" ut hundeluka hver gang det smeller. Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle et Godt Nytt År !! Her venter Ruby og Lille på rakettene...........

 

 • 30/12-08. Astrid og Øyvind har vært på utstilling i Letohallen med Aurora og Brita. Begge to ble BIR (Brita BIR-valp) for dommer Paula Heikkinen Lehkonen og jamen ble Brita også Best i Gruppa for samme dommer. Det betydde at de måtte reise tilbake til BIS-finale i dag, men jamen var det verdt turen. Vesla ble Best in Show av 390 valper for Dan Ericsson fra Sverige, kjempegøy !!! 

 

 • 29/12. Skitur på Lifjell, flott føre !

 • 28/12-08. I dag var vi på skitur på Øksne, det ble litt med "livet som innsats" på det harde føret helt til vi fant ut at det var fint å gå på isen. Litt snø oppå gjorde at det var helt greit for hundene å løpe der og da gikk det unna !! Når vi hadde pause kom det to karer forbi med to samojeder og de vinket og smilte av gjengen som satt der med 4 samojeder og en malamute.....
 • 27/12-08. Trugetur i Finnelia. Flott dag hvor vi fikk forbrent litt ribbefett. Eldbjørg, Jørn, Oddvar (Mari er dessverre syk), Geir og jeg på trugetur med innlagt pølsegrilling. Vi brukte hele dagen så vi fikk med oss solnedgangen, den var fantastisk, se bildet under. Noen flere bilder fra turen finnes her.

 

 • Julaften 2008. Først tur i skogen som alle andre dager året rundt. Flott vær, men for hardt til å gå på ski. Emma var på tur med Per, Vibecke og Ida . Julefeiring med familien etterpå og både to-og firbente storkoste seg med pakker og god mat. (se Emma passer på julegavene, det luktet godt der nemlig)
 • 6/12-08 Årets først skikkelige skitur, herlig !!! Eldbjørg og jeg var ute med Eros, Lille og Ruby og vi storkoste oss alle sammen i all snøen.

 

 • Vi fikk tatt en del bilder av de tre "søte, små" i Andebu og når vi får klippet og redigert bort litt skygger kommer de her.(bilder)

 • 30/11-08. NKK sitt valpeshow i Andebu. Brita, Khan og Anjing stilte for dommer Lars Hjelmtvedt. Alle tre fikk flott kritikk og det endte med at Brita ble BIR, Anjing BIM og Khan 2. beste hanne. I gruppa gikk det like bra som på Kongsberg og Brita vant igjen ! I BIS-finalen for dommer Gunnar Jensen var det spennende og hun endte på en flott 2. plass. På to utstillinger har hun nå en BIS1 og en BIS2 !!!

 • 28/11-08. Rajumas Artic Pumba er hd-røntget med B (fri) ! Da er alle i A-kullet røntget, 6 med A eller B (fri) og en med C (svak grad), det får vi være fornøyd med selv om vi kommer til å omrøntge Aurora om 6 måneder og håper at det kan ha endret seg.

Flotte bilder tatt av Bente på Kennel Aquasam fra NV-08 på Hamar, takk Bente !

Astrid og Brita (kjempebabyen)

Astrid og Maar i full fart

Dommeren hilser på Maar

Eros og Eldbjørg

Aurora, litt sulten...?

...........men stort sett viser jeg meg kjempefint !

Gro og Lille

Vi venter på oppdretterklassen i "store ringen"

 

 

 • 26/11-08. Rajumas Aron Presley er avlest med a-hofter !

Disse flotte bildene av Maar og Aurora er det Tone-Lise som har tatt, de måtte bare med...................

 

I helga har vi bare kost oss med lange turer, her er Lille i sitt rette element..............

 

 • 21/11-08. Norsk Vinnerutstilling på Hamar. 40 påmeldte samojeder for dommer Patti Widick Neale fra USA. 4 hunder fra kennel Rajuma var med. Først ut var Maar som ble beste unghund med CK, men uplassert i beste hannhundklasse. Nestemann ut var Eros som ble andre beste champion med CK, men uten plassering i BHK. Han ville ikke vise seg, var mer kenguru enn samojed og det er jo en smule irriterende på en slik utstilling, men det er dyr vi har med å gjøre og det var bare ikke hans dag. Aurora ble beste unghundtispe og 3 beste tispe totalt, men både Cert og CACIB, ikke dårlig ! Lille ble beste champion og 2. beste tispe totalt. Litt "surt" er det jo å bli nr. to akkurat på denne utstillinga, men hun har jo fått tittelen de fire siste åra og da er det en annen som har hatt samme følelsen som vi hadde nå..... Vi gratulerer Cabaka's Robbie of Cool Cat som ble BIR og Bivilis Ayla of Antarctica som ble BIM ! Kennel Rajuma stilte i oppdretter og fikk HP og flott kritikk. De flotte bildene under er tatt av Bente på Kennel Aquasam, takk !

 

 • 18/11-08. Rajumas Artic Pumba er øyenlyst uten anmerkning, også gonioskopi OK.
 • 9/11-08. Vi måtte hjem fra Herning på lørdag for å få med oss utstillingen på Kongsberg på søndag som var den første for Brita og Khan, det gikk fort på motorveien mot Hirtshals, men vi rakk ferga ! Valpene som nå er 4,5 måneder fikk begge kjempekritikk av dommer Suncica Lazic fra Slovenia og etter et par runder var det Brita som trakk det lengste strået og ble BIR-valp mens Khan ble BIM. Etterpå var det Aurora sin tur og  hun ble BIR og fikk sitt 13 cert. I gruppefinalen var det Eivind Mjærum som dømte begge to. Aurora ble uplassert, men lille Brita viste seg fra sin beste side og ble Best i Gruppa. I BIS-finalen var det portugisiske Rui Olivieira som dømte og jammen ble den vesle frøkna BEST IN SHOW på første forsøk med over 400 påmeldte valper !!!  

 

 • 8/11-08. Nordisk Vinnerutstilling i Herning. Eldbjørg, Astrid og Gro reise på "jentetur" til Danmark med Aurora, Eros og Lille. Det var 49 påmeldte samojeder for en fransk dommer, Jean-Luc Delente. Alle hundene fikk excellent og Lille og Eros ble nr. 3 i sine klasser og Aurora nr. 4.
 • 8/11-08 Rajumas Arco er hd-røntget med A-hofter !
 • 25/10-08. Valpetreff. Nå er valpene etter Ruby og Joe snart 4 måneder og alle tok turen til Notodden på valpetreff. Det var kjempegøy å se alle igjen. Takk så mye til Gøran og Cathrine som tok turen over fjellet fra Vestlandet i uværet, og til alle dere andre som kom også selvfølgelig !. Valpene lekte og koste seg og vi hadde også ei treningsøkt i regnværet. Artig å se hvor konsentrert alle jobbet !! Ruby ser fortsatt ut som ei "ribba høne", men hun storkoste seg, tydelig at hun kjente igjen småtrolla sine. Som bildet viser har de snart tatt igjen "moder'n" i størrelse. Flere bilder her (bilder)

 • 25-26/10-08. Aurora var på utstilling i Letohallen og ble BIM på lørdag og BIR på søndag !!!!
 • Forrige uke startet vi hundekurs med 3 av valpene som deltagere. I tillegg er det 3 andre samojeder med, så av 16 deltagere er det 6 samojeder, gøy !!  Maar er forresten også med lillebror på kurs, så det er faktisk 7 der...........og en til ville gjerne vært med, men det var helt fullt så han får bli med neste gang.
 • 20/10-08. Rajumas Arktisk Storm er HD-røntget med A-hofter.
 • 20/10-08. Auroras hofter blir stående med C, men vi ble rådet til å røntge på nytt om 6 måneder så vi gjør nok det..........
 • 18/10-08. Rajumas Akira Maar er HD-røntget med B-hofter (fri).
 • 18/10-08. Tilbake fra 3-dagersmøte i Stockholm.......På tirsdag ble Aurora avlest med C (svak grad) på hoftene dessverre. Dyrlegen som er en meget "garva" har protestert og skal se på bildene sammen med avleser på tirsdag. Vi kan jo håpe, men sannsynligvis blir det vel stående som det gjør..............
 • 5/10-08. Har akkurat kommet hjem fra høstferie på fjellet i 4 dager. Herlig, men med all slags vær ! Årets første snø og hundene storkoste seg når de fikk løpe løs i fjellet !! Flere bilder her (bilder)

 

 • 4/10-08. NKK-utstilling i Kongsvinger med 23 påmeldte samojeder. Aurora var den eneste som stilte fra oss og hun ble 2BTK m.CK for den spanske dommeren.
 • 20/9-08. I går var vi på langtur på Gaustaråen. 7 timer på kløvtur i relativt tungt myrete fjellterreng var mer enn nok for de tobeinte, men det var en fantastisk dag med sol fra skyfri himmel og vi storkoste oss alle sammen! Flere bilder fra begge helgene kan du se her (bilder)

 

 • 18/9-08. Rajumas Arktisk Storm er øyenlyst med litt trange vinker på gonioskopi, men uten anmerkning av annet slag.
 • 14/9-08. En ny flott helg på hytta ! Vi passet Eros denne uka så han var selvfølgelig også med, det betyr god drahjelp opp alle de bratte bakkene.

 • 10/9-08. Alle valpene i B-kullet har fått sine egne sider under kull/helse og noen bilder er lagt inn.
 • 31/8-08. En herlig helg på fjellet er over. Vi koste oss i sommervarmen både to-og firbente og gikk lange turer hver dag. Etter et bad var til og med gamlemor klar til "ny dyst". Bildene er av Emma, Lille og Ruby.................

 

 • 23-24/8-09. KSS og Leonbergerklubben arrangerte dobbelt-utstilling i Drammen og Maar og Aurora var med igjen. På lørdag ble Aurora BIR og Maar BIM, begge med Cert. Aurora ble også BIG 1 og BIS4-junior (egen juniorkonkurranse). Rase og gruppedommer var Vilja Klucniece og BIS-juniordommer var Antonio Di Lorenzo. På søndag var det Maar som trakk det lengste strået og ble BIR og Aurora som ble BIM. Maar ble også BIS1-junior for Kamen Litov og BIG1 for Augustin Ionescu som også var rasedommer. Vi gratulerer igjen !!
 • 25/8-09. Nå har alle valpene reist. Det er stille og rart i huset, 8 uker med mye jobb og masse kos er over og jeg vil gjerne få takke familie og venner for å ha hjulpet til så valpene har sluppet å være alene de gangene jeg måtte på jobb. Jeg ønsker alle valpekjøperne lykke til med sine nye familiemedlemmer !!
 • Valpebilder her, oppdatert med bilder fra siste uka.............. (bilder)
 • 17/8-08. NKK-utstilling i Drammen med kvalifisering til Crufts. Det var påmeldt 25 samojeder for dommer Normann Descuymere fra Belgia. Eros og Lille var også påmeldt, men Eros reiste til fjells på fisketur og jeg og Lille ble hjemme med valpene........ Det ble derfor "den yngre garde" som stilte for Kennel Rajuma. Først ute var Maar som ble beste junior med CK (og dermed kvalifisert for Crufts). Han ble ikke plassert i beste hannhundklasse.. Deretter var det Aurora sin tur og hun ble også beste junior av 8, fikk Cert og ble til slutt BIM. Hun kvalifiserte seg da til Crufts for 2. gang, første var jo på verdensutstillingen i Stockholm. Vi gratulerer !!!
 • Anette, Trond og Storm kom på besøk og han fikk også hilse på Maar, de to brødrene storkoste seg og bada i regnværet. Nye bilder av Storm, se her.

 • Rajumas Amazing Joker er HD-røntget med A/B i Danmark !!!
 • 2/8-08. Dobbeltutstilling i Nesbyen. Lørdag ble Maar BIM og Aurora BIR og 4. BIG ! Søndag stilte bare Maar og ble BIR !

 

 • 27/7-08. Maar og Aurora var på Mosseutstillingen for dommer Mona Selback, 11 voksne samojeder påmeldt. Maar ble BIM og Aurora BIR og BIG1 !! Vi gratulerer igjen stolte eiere og ønsker lykke til videre. Bildet under er av en litt ukonsentrert Maar og Aurora som står som ei støtte som vanlig (he, he)

 

 • Etter verdensutstillingen bar det rett til fjells for Lille og Geir som dro på fisketur en uke i høyfjellet med John og gutta. Så lange dagsturer og kløv er ikke noe for Emma lenger så hun var med "bestemor og bestefar" til Kragerø en uke, båtliv er toppen ! Eros, Eldbjørg og Jørn kom etter på fjellet og de hadde ei flott uke med brukbart fiske og mange lange turer !!

Lille i sitt rette element !!                                                                                                     John og Lille koser seg..........

 
 • 6/7-08. VERDENSUTSTILLING I STOCKHOLM. 117 påmeldte samojeder for dommer Gunnel Holm (tisper) og Clare Coxall (hanner). Kennel Rajuma deltok med 4 hunder og 3 av disse ble plassert !!! Eros fikk "very good" og ble ikke plassert i championklassen. Akira Maar ble 3. beste juniorhanne av 13 med excellent. Lille ble 2. beste championtispe med excellent og res.cacib og Aurora ble beste juniortispe av 18 og dermed JUNIOR VERDENSVINNER (JWW08) og tok Cert !!!! Vi gratulerer alle med flotte resultater og bildet under er selvfølgelig av "prinsesse Aurora"................. Utstillingen fulgte FCI-regler og jeg skal innrømme at det var ikke lett å forstå for en som ikke har vært med på det før. Det er da bare klassevinnerne som går videre, så selv om Lille da ble 2. beste champion og "normalt" da burde ha plassert seg i beste tispeklasse fikk hun ikke være med der. Hadde vi vært klar over dette hadde vi jo selvfølgelig stilt Eros og Lille i bruksklassen, men.................. Verdensvinner samojed ble Cabaka's Yacker, Lilles halvbror og vi gratulerer selvfølgelig !!

 

Rajumas Aurora JWW08

Rajumas Lille My i hagen før verdensutstillinga 6 år gammel

Valpene vokser og trives, her er en av "tjukkasene" !!

Rajumas Aurora

Vi vokser og trives ! (dag 4) Alle 6 er "trill runde" og veier allerede 100 gram mer enn Lille sine gjorde på samme tid, tydelig at de får masse mat fra mor...

 
 • 27/6-08. Fredag ettermiddag kom valpene ! 4 hanner og 2 tisper så dagens lys i løpet av drøye 3,5 timer. Alt gikk helt "etter boka" og mor og barn har det bra. Ruby pusler og steller hele tiden og er en skikkelig hønemor. Natta før valpene kom SKULLE hun ligge i senga med meg, og hvem kan vel nekte en høydrektig tispe......så hele natta lå hun på armen min. Ble ikke så mye søvn av det akkurat, men pytt, pytt..................ro og trygghet er det viktigste i forbindelse med en fødsel, ikke sant ?

 
 • 28/6-08. NKK på Bjerke, 18 påmeldte samojeder for dommer Per Svarstad fra Sverige. Det var ikke helt Auroras dag, hun fikk 1.premie og ble nr. 2 i juniorklassen uten CK/HP. Maar ble 2BHK med Cert og Eros ble 1BHK og BIR ! Han ble også plukket ut i "semifinalen" i gruppa, men ikke plassert. En flott dag for Rajuma-gutta ! Lille og jeg var også påmeldt, men vi reiste ikke fordi valpene var så "ferske". Vi sparer oss til neste helg, da er det Verdensutstilling i Stockholm og matfar er "barnevakt" her hjemme !!
 • Eros på "badebesøk" før NKK-Bjerke.

 • 25/6-08. I dag hadde vi hyggelig formiddagsvisitt fra Vestlandet. Frøya, søsteren til Ruby med familie var på besøk. Lenge siden jeg hadde truffet dem nå og det var hyggelig å møtes igjen. Frøya hadde blitt riktig fin !

 • Rajumas Amazing Joker er øyenlyst uten anmerkning i Danmark !
 • 24/6-08. Magen til Ruby blir stadig større. Hun ser litt lei ut nå, men formen er fin. Tror både hun og matmor skal være glade når fødselen er over ! Hun har fått melk og mistet pelsen rundt pattene og magen har liksom "sunket" nedover så det nærmer seg........

 • 23/6-08. I helga var Aurora og Maar fra A-kullet på dobbeltutstilling på Nes på Romerike. På lørdag for dommer Leif-Herman Wilberg fikk begge cert og Maar ble BIM og Aurora BIR og 4.BIG for gruppedommer Shona Prebble ! På søndag fikk Aurora HP og Maar fikk igjen Cert og ble BIR for dommer Gunna Nymann fra Danmark. Litt av en helg for to juniorer, vi gratulerer de stolte eierne !!! (som også inkluderer meg selv, he, he) . Kjempegøy at "ungdommen" tar over.

 

 

 
 • 21/6-08. I dag har vi hatt besøk av Baloo og Pumba. Gutta storkoste seg og løp i hagen og prøvde forsiktig å by opp Ruby til lek også. Vanligvis er jo ikke hun den som sier nei, men nå er hun veeeeldig gravid, så det kom ikke på tale. Hun lå bare mellom bena mine og tittet på dem. De stortrives sammen og Pumba som var valp sist jeg så han hadde blitt en stor og fin gutt. Jeg fikk tatt noen nye bilder av dem som ligger inne på deres egne sider under kull/helse. 

 

Pumba og Baloo

 
 •  sommeravslutning og vi var med. Turen gikk til Enebakk på lørdagen og vi koste oss,  trente "hjernetrim" og slappet av. Magen begynner å bli stor nå så det er greit å gjøre litt annet enn bare å gå tur. I dag er det 10 dager igjen til antatt fødsel og livvidden er 79 cm. (Lille var 82 på samme tid ved sin første fødsel) Formen er bra selv om det nå begynner å bli mindre plass til mat. Vi fordeler måltidene til 3 om dagen............
 • 18/6-08. I dag fyller Lille 6 år, rart hvor fort tiden går, synes ikke det er lenge siden hun raste rundt i hagen og var valp !!! Litt "kjærring" har hun blitt med andre hunder selv om det ikke stikker så dypt, men herregud for en morsom, kreativ og lykkelig hund hun er, ingen kan si at hun har blitt gammel og sedat. Fortsatt den ivrigste på tur og full av fart og glede ! Vår kjære gamle Emma ble 10 år 10/6, synes ikke det er lenge siden hun heller ble hentet hjem fra Kennel Dragviken i Sverige og snurret alle rundt lillefingeren. Hun er fortsatt den klare lederen i flokken (det vil hun nok være til hun dør) og er ivrig med på tur. I helga var hun og Lille med gutta på fisketur og hun holdt koken hele helga, ikke verst for en gammel dame ! De skal av gårde neste helg også og da får vi håpe at de husker kamera så de får tatt noen fine bilder. Ruby og matmor holder seg hjemme............................

Lille 7 uker...........

 • 11/6-08. Nå er det ca. 2,5 uker igjen til Ruby skal føde. Alt ser ut til og gå bra, hun "vokser" og trives og har matlyst for flere om dagen !!!
 • 1/6-08. En fantastisk helg på fjellet !!! Selvfølgelig glemte vi fotoapparatet så det ble dårlig med bilder............... Hundene storkoste seg til tross for varmen. Vi gikk tur tidlig på formiddagen og sent på kvelden og med noen snøflekker til å "bade i" fikk hundene kjølt seg ned. Gamle-mor Emma "tilter" jo helt når hun finner snøflekker, ruller rundt og bjeffer og hopper............. Med ferske reinsdyrspor rett bak hytta glemmer man forresten at man er både gammel (Emma) og drektig (Ruby)...............
 • 1/6-08. Aurora var på dobbeltutstilling i helga og gjorde det kjempebra. Cert og BIR begge dager og søndag ble hun også BIG3, gratulerer så mye til Astrid og Øyvind !!! Bildet under er tatt på trening....................

 • 30/5-08. Arco har også blitt øyenlyst uten anmerkninger av noe slag. Dyrlegen glemte at han skulle ta gonioskopi, men det kan jo ev. gjøres senere......
 • 27/5-08. I dag har vi vært på ultralyd med Ruby og der var det liv !!! Vi så tre i samme bildet, så da kan det fort være dobbelt så mange, det har det i alle fall vært når vi har gjort det på Lille..............Hipp hurra !!!! Da var nok gårsdagens sykkeltur den siste for Ruby i sommer.
 • 21/5-08. Aurora, Maar og Presley fra A-kullet var på øyenlysning i dag, alle tre tok også gonioskopi. Presley hadde litt trange vinkler på øynene, men det betyr bare at hvis han brukes i avl noen gang bør han kombineres med ei tispe som ikke har det. Ellers var alle fri for andre anmerkninger av alle slag, hurra !
 • 17/5-08. Ruby startet dagen med å kaste opp i senga vår, ikke spesielt trivelig, men siden morgenkvalme er et typisk tegn på drektighet rundt 3 uker etter parring tar vi det som et positivt tegn ! Hun er også veldig rolig og kosete om dagen og har det typisk "drektige" uttrykket så vi får håpe det ikke bare er innbilt. Neste tirsdag tar vi ultralyd så da får vi svaret ! Gravid, jeg.......?

 • 17. mai tilbringer vi tradisjonen tro i vårt eget lille "tog" i skogen med pølsegrilling og kos. I år var Eldbjørg, Jørn og Eros med i tillegg til hele "vår" familie og Mari og Oddvar med Bamse og Cox. Vi koste oss med lang tur til tross for snøbyger !!! og innimellom faktisk litt sol også. Jeg er jo litt stressa med tanke på hoggorm og Ruby som forhåpentligvis er drektig så vi dannet baktroppen. Mari Nymoen har tatt de fine bildene. Flere bilder her

 • 16/5-08. Bedre sent enn aldri...............nye bilder av Rajumas Artic Pumba og Rajumas Friendly Baloo på deres egne sider. (Pumba) (Baloo)
 • 3/5-08. Rajumas Akira Maar fikk sitt første "store" cert på NKK i Kristiansand i dag. Han ble til slutt 2. beste hanne med flott kritikk så det er vi stolte av !!! De flotte bildene er tatt av Bente Nesvåg fra Kennel Aquasam.

 • 1/5-08. Når vi var i Danmark og parret var vi også innom på besøk hos Rajumas Amazing Joker som bor hos pappa'n sin i Ålborg. De stortrivdes i hverandres selskap og Joker hadde blitt stor og fin selv om pelsen nå datt i store dotter. De fikk hvert sitt griseøre av meg og jeg syntes de var så søte der de skulle ligge helt oppå hverandre å spise disse. Noen flere bilder på siden hans (her)

 • 1/5-08. Parringsturen til Danmark er over.......... Joe og Ruby parret lørdag, søndag og mandag så nå gjenstår det bare å se om det kommer valper ca. siste helgen i juni. Dette er like spennende hver gang, men det er bare å vente til vi kan ta ultralyd om ca. en måned !!! Litt bilder ligger her (bilder)

 • 20/4-08. I helgen har jeg og Berit Aas fra avlsrådet vært på Kynologikurs i regi av NKK-Buskerud. Vi tenkte vi skulle få diskutert litt avlsrådsarbeid også, men med lange dager ble det lite tid til dette. Et interessant kurs om anatomi, bevegelser, genetikk og diverse annet med Per Harald Nymark.
 • 15/4-08. Eldbjørg og jeg har vært på skitur bare 15 minutters kjøring unna både på søndag og i dag med Eros, Lille og Ruby. Merkelig så sent i april, men deilig å kunne la hundene få trekke og kose seg ! Alle tre her hjemme har nå fått løpetid så nå bærer det til Danmark for å parre Ruby om en drøy uke. Det kolliderer jo selvfølgelig med polarhundutstillingen jeg er med og arrangerer, men sånn er det jo bare.......
 • 7-9/3-08. Samojedsamling på Finnskogen som jeg for første gang var med å arrangere som nytt medlem i avlsrådet. Vi startet med to-dagersløp fredag og lørdag (2 x 10 km.). Geir stilte i tospannsklassen med Lille og Ruby og Jørn med Eros i enspann. De gjennomførte med stil begge dager !! Et par timer etter at løpet var ferdig på lørdag var det utstilling med over 50 påmeldte samojeder for dommer Robert Sellevik. Dessverre ble det regnvær utover dagen, men folk beholdt humøret og dommeren var like tålmodig med den siste som den første. Storm og Maar (A-kullet) var også med på samlinga og gjorde det bra på utstilling. Storm ble nr. 2 i juniorklassen med HP og Maar ble nr. 1 med CK og til slutt 3. beste hanne totalt. Eros ble 2. beste hanne. Ruby ble 4. beste tispe og Lille ble BIR og dermed Best in Show. Hun ble også beste hund sammenlagt løp/utstilling, delt med hannen som ble BIM og fikk Cert Nordvikens Pasha Zolot Sobaka, det var jo artig. Det er andre gangen Lille får denne sammenlagt-seieren.  Med de samme hundene vant Kennel Rajuma også oppdretter og avls-klassen. På søndag fikk vi gjennomført et lite barneløp, men "mila på timen" for de som ønsket det var dessverre umulig, den lille snøen som var forsvant i løpet av natten.... vi må nok bare finne et sted høyere til fjells å ha vintersamlinga vår. Til tross for været synes jeg vi hadde en fin helg og jeg håper og tror at de fleste koste seg !! Neste år håper vi enda flere blir med. Dette er en flott anledning for nybegynnere til å se og lære mer om trekk og for raseentusiaster å møte andre med felles interesser. Flere bilder her:

Jørn og Geir i "close-race" på målstreken !

 
 • 24/2-08. NKK-utstilling i Bø med dommer Frank Christiansen. 3 av "de unge" var med. Presley ble nr. to i juniorklassen med 1. premie og Maar ble nr. 1 med 1. premie og HP. Så var det Aurora sin tur og hun fikk også 1 pr. og HP. Dommeren mente at de ikke var ferdige enda og det er jo sånn sett riktig.......veldig ulikt hvordan dommerne dømmer når det gjelder det, men det er helt greit så lenge de er konsekvente. En temmelig naken Lille ble beste tispe og BIM og Eros ble BIR. Vi stilte også oppdretterklasse med Lille , Eros, Maar og Aurora og fikk flott kritikk og HP. I den store ringen ble Eros 4. Best I Gruppa !! Til slutt skulle vi være med i finalen i oppdretter. Etter en del fnising over hvor amatørmessige vi så ut i forhold til de andre løp vi nå inn i finaleringen for dommer Raiko Rotner fra Slovenia og til vår store overraskelse ble vi nummer 3 av alle, det var kjempeartig !! En fjær i hatten til Kennel Rajuma. Vi var i alle fall enige om en ting og det var at det var ikke "handlernes" skyld at vi ble plassert..... (he, he)

 
 • 16-17/2-08. Dobbeltutstilling i Letohallen med Norsk Boxerklubb og Norsk Basenjiklubb.  Aurora var med på sin første utstilling i juniorklassen. Begge dager fikk hun Cert og ble Best I Rasen (dommere: Ralf Campell og Eivind Mjærum). På lørdag ble hun dessuten Best I Gruppa for Mona Selbach og på søndag var det bare gruppe 5 (+ boxere) og da ble hun 2. Best In Show for Eivind Mjærum. Litt av en start "i de voksnes rekker" !!!  Hun har fått dreisen på snørekjøringa også den vesle frøkna !!!
 • 27/1-08. En fantastisk helg på hytta er over !! 4 tobente og like mange firbente reiste opp på fredag. Geir og Jørn måkte hyttetak hele lørdagen (det nådde dem til halsen), mens Eldbjørg og jeg utfordret naturkreftene på tur med de firbente. Alt fra sol til snøstorm i løpet av de 3 timene vi var på tur. I dag har det vært flott, med blå himmel og oppkjørt løype, selv om det var bløtt. Dessverre glemte vi kameraet hjemme så bildene får vi ta neste gang.....................
 • 19-20/1-08. Valpeshow, først i Follo på lørdag der Aurora ble BIR, BIG1 og Best in Show for dommer Eivor Homandselv fra Norge !! På søndag var det utstilling i Sandefjord og den lille damen "gjorde det igjen", BIR for Borghild Moen, BIG1 for en meget begeistret Theo Leenen fra Belgia og til slutt BIS3 for Rita Reyniers også hun fra Belgia !!!  A-kullet fyller nå 9 måneder så dette ble avslutningen på en fantastisk "valpekarriere" for Aurora og flere av søskena. Vi ønsker lykke til videre i "de voksnes rekker".....

 • 12/1-08 .Utstilling i Letohallen og Aurora "gjorde det igjen" !!! Hun ble BIR og BIG1 for Malgorzata Supronowich fra Polen og til slutt Best In show valp for Guiseppe Alessandra fra Italia. Det er tredje gangen hun blir Best In Show-valp og vi gratulerer så mye !!

 •  

"Prinsessen" dagen derpå...............

 

 

 • 4-5/1-08. MyDog og Svensk Vinnerutstilling i Göteborg. Fradag stilte vi bare Ruby (og det var flaks for vi hadde flatt dekk om morgenen og måtte gå fra hotellet til utstillingshallen) for dommer Göran Hallberger. Av 30 påmeldte var det bare to hanner og tre tisper som fikk CK og Ruby ble 2BTK med CK og reserve-cacib. Kjempebra, men likevel litt surt siden tispa som ble BIR tok Certet hun trengte for å bli SUCH, men sånn er det bare..............Lørdag var det Svensk Vinnerutstilling med 38 påmeldte hunder og med dommer Liz-Beth Liljekvist. Eros var først av "våre" og ble beste hanne med en kjempekritikk hvor hun spesielt bemerket flotte bevegelser og helhet. Så var det Ruby sin tur og hun fikk igjen CK og flott kritikk for anatomi og bevegelser, men hun bemerket lyse øyne som dommeren dagen før også gjorde, hun ble uplassert i BTK......... Så var det Lille sin tur til slutt og hun endte opp som beste tispe. Da var det igjen duket for mor og sønn i BIR/BIM og denne dagen var det Lille som trakk det lengste strået. Hun ble også plassert som nr. 4 i gruppa for dommer Leif-Herman Wilberg og det var jo en ære !!! En flott utstillingsdag var igjen over for oss og vi reiste hjem med 2 svenske vinnere !!! Det blir Eros sin 2. svenske vinnertittel og Lille sin 4.............Etter en lang kjøretur hjem i snøværet var det rett ut på skitur i dag med hundene som syntes det var helt fantastisk med 40 cm. nysnø og det syntes i grunnen vi også etter 3 dager i "storbyen". Eldbjørg og jeg var skjønt enige om at noe storbyliv i leilighet der hundene må ut å gjøre fra seg "på kommando" ikke er noe for oss !! Takk igjen til Susanne på Dragviken for fine bilder

Eros og Lille BIM/BIR

 • 29-30/12-07 har det vært utstilling og valpeshow i Letohallen. Aurora ble vist på lørdag og ble BIR og BIG2 og Akira Maar ble vist på søndag og ble BIR, BIG1 og BIS4, vi gratulerer og takker ivrige valpekjøpere som reiser på utstilling !!!! Bildet er av Tone-Lise og Maar som gruppevinnere.

 • 16/12-07. Nordisk Vinnerutstilling i Stockholm er årets siste store utstilling og det er tradisjon at vi reiser dit i julestria. Dommer var Ferelith Somerfield fra England og det var hele 67 påmeldte samojeder. Ruby var først ut og hun fikk 1. premie og CK og endte opp som 3. beste i vinnerklassen, ikke dårlig, spesielt ikke for en engelsk dommer som jeg vel ikke trodde kom til å like Ruby ! Så var det Lille sin tur. Hun endte opp som 2. beste champion og 3. beste tispe totalt med flott kritikk. Beste tispe og BIM ble ei tispe fra Estland som het Pilgrimage Snow Ball og BIR og også 3. best i gruppen ble Ikiliikkujan Eddie of Voyage fra Finland, vi gratulerer !!!
 • 3-4/12-07. Årets første skiturer på brukbart føre innover skogsbilveiene, deilig !!!!!!
 • 2/12-07. NKK sitt valpeshow i Andebuhallen ved Tønsberg  med ca. 270 påmeldte valper. Aurora, Maar og Presley stilte for dommer Mona Selbach og alle tre fikk kjempekritikk. Det var Aurora som trakk det lenste strået denne gangen og ble Best I Rasen, Maar ble Best I Motsatt Kjønn og Presley nr. 2, men som hun sa, neste uke kan det være annerledes........ Aurora ble Best I Gruppen for rasedommeren og til slutt Best In Show for en meget begeistret Per Iversen !!!! Ekstra artig er det jo at vi "holdt tradisjonene ved like" siden både Lille og Ruby har blitt BIS på samme valpeshowet. Bilde av Astrid og Aurora i BIS-ringen:

 • 24/11-07. Norsk Vinnerutstilling på Hamar med dommer Poul Ørnemark fra Danmark. Dette ble "damenes" dag for Kennel Rajuma. Eros har mistet enda mer pels og er absolutt ikke på sitt beste om dagen, men endte som 3. beste hanne med CK. Etterpå var det Ruby og Lille sin tur i championklassen. Eldbjørg viste Ruby og det gikk kjempefint. Hun ble 2. beste tispe med CK og CACIB, bare slått av sin mamma som ble beste tispe og BIM. BIR ble en finskeid champion som heter Sam-Ways From Josie-Teryky Le Lotha, vi gratulerer ! Lille ble da Norsk Vinner for 4. året på rad og det er jo ikke dårlig !!!!!
 • 17/11-07. Broren min Per med familie var på helgebesøk. Ida på 8 synes det er veldig stas med hundene, her er noen koselige bilder fra helga:

 • 11/11-07. Utstilling På Kongsberg med over 2.200 hunder. Samojeddommer var Knut Helge Pedersen fra Norge på både valp og voksen. Aurora og Akira Maar var med og begge fikk kjempekritikk av dommeren . Maar endte opp som BIR og Aurora ble BIM selv om dommeren fleipet med ringsekretæren og mente at han måtte dele ut to BIR.  I gruppefinalen endte vi på 1. plass og til slutt endte en sliten Maar opp som 4. Best in Show av over 470 valper !!!! Hvem blir ikke sjarmert av denne lille karen...? Flere nye bilder på siden hans........ (Rajumas Akira Maar)

 •  

 • 3-4/11-07. Rundtur i Norden på utstilling..............første stopp var Växjö i Sverige hvor det var international SKK-utstilling med 49 påmeldte samojeder for dommer Marianne Baden fra Danmark.  Eros var først ute, han ble 1VK med Cert og 1BHK med CACIB og dermed Svensk Utstillingschampion da han allerede har godkjent trekkhundprøve del A. Ruby var neste og ble 2VK med CK og 6 BTK, hun fikk kjempefin kritikk, men blir desverre trukket for de lyse øynene sine. Til slutt var det Lille sin tur, hun ble beste tispe med CACIB. Mor og sønn gikk igjen inn i ringen om BIR og BIM og det endte med at Eros ble BIR og Lille BIM. Vi vant også oppdretterklassen med følgende kritikk: "En herlig grupp med alldeles vackra hundar av fin typ. Exelent kjönsprägel, exelenta rörelser, härliga hovuden". Ekstra gøy var det å ha med Ebba (Rajumas Lady Marmelade) på dette, hun er Lilles søster som jeg ikke har sett siden hun var liten, takk så mye til Susanne som ble med på dette. Vi måtte dessverre reise før gruppebedømmelsen fordi vi hadde 7 timers kjøring til Herning i Danmark før vi tok kvelden.................. Søndagen var det DKK utstilling med finske Matti Tuominen som dommer. Valpen min Rajumas Amazing Joker som bor i Danmark var med og jeg fikk stille han. Han ble beste hannvalp, men slått av tispa i BIR/BIM, da begynte han å bli lei og bjeffet og tulla litt, men fryktelig søt hadde han nå blitt. !!!  Neste gang håper jeg Jane stiller han selv så hun får treningen, masse lykke til videre i ringen !!!!..............Eros var først ute av "nordmennene" og fikk cert og ble 3BHK og dermed også Dansk og Nordisk utstillingschampion !!!! Bare 3 hanner ble plassert i Beste hannhundklasse, det er jo ikke helt vanlig i Danmark. Deretter var det Lille sin tur og hun ble 3. beste champion, men uten CK, det har faktisk aldri skjedd før, han syntes hun var for kortbent.............Ruby fikk kjempefin kritikk ellers, men gikk ut med sin første 2.premie på grunn av lyse øyne. Bare de to championtispene før Lille fikk CK så det var en meget streng dommer. Aldri har jeg sett at bare 5 hunder av totalt 35 i Danmark har blitt plassert !!! Vel, det viktigste var jo at Eros fikk championatet sitt og det klarte han jo, så alt i alt var det en flott helg for alle.
 • Rajumas Amazing Joker ble BIR-baby på sitt andre valpeshow i Danmark og det er ikke dårlig med den harde konkurransen det er der, det finnes flere bilder på hans side !!! ( Joker)
 •  

 

 • 15/10-07. I helgen har Ruby og matmor vært på agilitykurs, det var artig. Lille har jo gått en del agility og er ganske flink, men Ruby har fått prøvd seg lite så nå var det hennes tur. Hun koste seg med å få all min oppmerksomhet for seg selv og var riktig flink ! Desverre fikk vi ikke tatt noen bilder, ikke så lett når man er alene.........
 • Mange nye koselige høstbilder under bilder 2007, se nederst her ................bilder 2007
 • 14-15/9-07. Rajumas Aurora har vært på valpeshow både lørdag og søndag. Lørdag ble hun BIR, men uten plassering i BIS-finalen (det var ikke gruppefinaler), men på søndag ble det full klaff og hun ble BIR, BIG og Best in Show !!!

 • 8/9-07 Hele a-kullet var på valpeshow på Notodden med over 80 andre valper (unntatt Joker som er i Danmark). 6 ferske valper og eiere hadde sin debut og det gikk over all forventning !!! Dommer Steinar Balken skrøt veldig av alle sammen og sa at jeg kunne være meget stolt over dette kullet der alle beveget seg kjempebra. Rajumas Aurora ble BIM og Rajumas Akira Maar ble BIR. Han vant også gruppen og endte til slutt opp som "Best in Show". Litt av en debut !!!! Takk til flotte valpekjøpere som stiller opp blide og trivelige, det er så hyggelig ! Det er lagt inn bilder av alle sammen under deres egne sider under kull/helse, men en liten stemningsrapport kommer her (bilder)
 • SKK-utstilling på Öland i Sverige der Lilles søster Rajumas Lady Marmelade ble BIR, vi gratulerer !

 

 • 2/9-07. Rajumas Amazing Joker var på sitt første valpeshow i Danmark. 4 mnd. gammel. En stolt Jane ringte og fortalte at han var blitt nr. 2 med kjempefin kritikk, gratulerer !!! Nye bilder på siden hans, se her
 • Snille venner (Mari og Oddvar) på tur med Lille og Ruby på Gaustaråen etter at matmor tråkket over akkurat når gubben reiste nordover......... Gamlemor var i Kragerø med "bestemor og bestefar" og koste seg der. De andre dagene jeg var alene var det Eldbjørg og Jørn som tok med hele gjengen på tur, jeg bare takker og bukker..............(Gaustaråen)
 • 25/8-07. På torsdag hadde vi første utedelen på grunnkurs med 5 av valpene fra forrige kull som deltagere. De var jo selvfølgelig litt opptatt av hverandre, men det gikk fint etterhvert. Gøy å se alle igjen, de ser fine ut og det høres ut som de fungerer bra hos sine nye eiere. 8/9-07 skal alle 6 som bor i Norge på valpeshow her på Notodden, det blir stas, synes jeg ser for meg alle 5 "gutta" som skal løpe fint i ringen etter hverandre, det blir nok en utfordring !
 • 25/8-07. Vi har vært på etterkontroll med Lille etter ormebittene og det så greit ut. Noe forhøyede verdier på blodprøva, men det er helt "vanlig". Hjertet hørtes bra ut, så det var jo deilig. Vi tar en ny blodprøve om en måned bare for å se at alt er tilbake til normalen da. 
 • 12/8-07. NKK på Bjerke med 23 påmeldte samojeder for dommer Karsten Grønås. Ruby ble beste tispe og BIM i et vanvittig "sølehøl". Ingen vits å bade hunder før denne utstillingen, de så ikke ut etter 2 runder i ringen, men pytt, pytt......... Ruby og Bamse var med og trakk barn i saccovogn til inntekt for blindeforbundet etterpå, det gikk kjempefint !
 • 8/8-07. Ferien er over for i år etter 2,5 uke på farten. Først en flott vestlandstur i en uke med mange fine turer i fjellet, så noen dager i Kragerø, der hundene storkoser seg med badeliv og stort sett kan gå løse på "bruket" før vi avsluttet med tur på hytta og "blueshelg" på Notodden. De firbente koser seg når de får være med hele tiden og det skjønner jeg jo. Det eneste trasige som har skjedd er at Lille faktisk har blitt bitt av hoggorm 2 ganger på litt over 2 uker. Første gangen var vi på Beitostølen 1100 moh., da ble hun bitt i snuten og ormen fikk nok ikke inn full dose for hun var i brukbar form hele tiden. Siste gangen var nå på søndag her hjemme, da så vi ikke ormen, men det var ingen tvil. Allmenntilstanden  ble temmelig dårlig og etter litt undersøkelse fant vi bittet  på den ene bakpoten og der var huden helt misfarget (lilla/sort) og etter 1/2 time begynte hevelsen å komme. Vi var jo selvfølgelig 6 km. inne i skogen når det skjedde, men Oddvar bar henne på skuldrene resten av vegen, hun lå helt stille så det var tydelig at hun ikke var i form.......så bar det rett til dyrlegen igjen, med intravenøs/antiserum/antibiotika og kortison. Hun er utrolig grei når det gjelder å bli håndtert, så vi bar henne ut i bilen etter en times tid med intravenøsen hengende i taket og henne ved siden av meg hjem. Hun lå helt rolig..........Hun lå faktisk med intravenøs i ca. 4 timer, og da kviknet hun heldigvis mere til. Hun er litt slapp enda, men er i brukbar form igjen nå, hevelsen i benet begynner også å bli borte ( etter 3 dager). Vi skal til dyrlegen igjen om et par uker for å sjekke hjerte, lever og nyrer, men vi får håpe at alt går bra. Godt hun aldri har brukt medisiner tidligere, nå har hun virkelig fått sin dose for lang tid fremover håper jeg, 2 runder i løpet av litt over 2 uker !!!! Så vær obs. dere andre som er mye i skog og mark....................Nå håper jeg Kennel Rajuma har fått sin "kvote" med ormebitt.  Det er jo litt pussig, vi har vært i skogen stort sett hver dag i 20 år uten å oppleve dette og så skjer det 3 ganger på 3 måneder !!!!!!
 • 4/7-07. Nå har alle valpene reist hjem med sine nye eiere, det er stille og rart i huset........... Jeg føler meg sikker på at alle får det veldig bra og ønsker de nye eierne lykke til med det nye familiemedlemmet. Håper de får like mye glede av valpene som våre hunder har gitt oss ! Når den siste valpen reiste dro vi rett på hytta en uke på ferie. Det var deilig til tross for mye regn. 
 • 3/6-07. Valpene er nå snart 6 uker og det er full fart i det fine været som endelig har kommet. De elsker å være ute og vil helst sove under trappa. Om morgenen skal alle ut på do, så hvis matmor er kjapp nok slipper vi "brune hauger" inne. Det er noen nye bilder her (valpebilder 2007) Nå når finværet har kommet blir det flere bilder av de søte små !
 • 2/6-07. NKK i Drammen med dommer Eivind Mjærum. Ruby fikk Cert, Cacib og ble Beste Tispe og dermed Norsk Utstillingschampion !!! Eros stilte for første gang i championklassen og ble BIR og 3. Best i Gruppa ! En dag som absolutt var verdt turen, nå er begge søskena Norske Utstillingschampioner.

De to Cert-vinnerne, Joey og Ruby, Joey ble da Norsk og Nordisk Utstillingschampion, vi gratulerer !

 

 • 15/5-07. Valpene er 3 uker og begynner å bli interessert i omverdenen. I dag flyttet vi ned i stua for å få mer påvirkning og miljøtrening. De begynner å bli søte nå, leker litt med hverandre og oss og har begynt å få litt oppblødt mat og geitemelk, de griser fælt, men alt må jo læres.  Oppdaterte bilder her (valpebilder 2007)
 • 12/5-07. NKK-utstilling i Kristiansand og første mulighet for Eros og Ruby til å bli championer...... Eldbjørg og jeg startet på den kjedelige vegen kl. 6.30, så det var en tidlig morgen. Eros fikk Cert,CACIB og ble BIR og dermed Norsk Utstillingschampion !!! Ruby fikk 1. og 1.og kjempefin kritikk, men pga. lyse øyne fikk hun ikke Certet hun trengte for å bli NUCH, litt synd, men det kommer vel flere muligheter....Nana Qvist fra Danmark tok noen flotte bilder av de to, Eros øverst, så Ruby og til slutt bilde av Eldjørg og Eros i ringen, se her:

 • 6/5-07. Valpene er 12 dager i dag og flere av dem har begynt å åpne øynene.. Den største veier nå over 1 kilo og de andre ligger "rett bak". De er stort sett sorte på nesa og begynner å få pigment på lepper og poter også. Det står bra til med alle sammen og de legger på seg ca. 50 gram i døgnet.
 • 1/5-07. I dag er valpene en uke gamle, de vokser og trives. I dag er det tids for første kloklipp og første ormekur. De begynner å bli sorte på nesa og leppene nå og ser mer ut som små hundevalper...... Lille pusler og steller med dem. Ellers ble det en annerledes 1. mai i år. På tur i skogen ble Emma bitt av orm, så jeg og gamlemor har tilbragt store deler av dagen hos dyrlegen med intravenøst, antiserum og antibiotika. Det ser ut som det går bra, så vi får bare håpe at hun kommer i skikkelig form igjen snart. Litt pussig ser hun jo ut, med stor hoven snute................
 • 29/4-07. Valpene har blitt 5 dager gamle. Alt står bra til med "mor og barn", de små vokser og trives. Bilder vil bli oppdatert her (valpebilder 2007)
 • 24/4-07. Fødselen er overstått og det ble 6 hanner og 1 tispe, det er merkelig at det gikk sånn igjen, men naturen kan vi ikke styre, det er tydeligvis gutta som "styrer" her i huset..... Store, friske valper som ble født på 5 timer, alle lever pr. i dag.
 • 22/4-07. Fødselen til Lille nærmer seg med stormskritt, 2-4 dager igjen. Hun er i fin form, men begynner å bli stor og tung nå! Matlysten er dårligere, det er ikke plass til så mye mer enn valper der........ Det blir noen lange dager nå, tror både hun og matmor gleder seg til fødselen er over !
 • 9/4-07. Nå har vi kommet hjem etter påskeferie på hytta. Hundene har storkost seg selv om det ikke har blitt de lange turene pga. Lilles mage som vokser jevnt og trutt. Nå er det litt over to uker igjen til fødsel og hun er ganske stor allerede. Hun er i fin form, men begynner å "streve litt" med å få lagt seg på en behagelig måte. Det beste er på ryggen midt i senga..... Jeg tror det blir ganske mange valper fordi hun er så stor allerede, men man vet jo aldri..... Nå må vi flytte til foreldrene mine nedi gata noen dager så gulvpusseren får gjort sitt så håper vi at vi kan flytte inn igjen på fredag. Bilder og litt annet fra påska får jeg oppdatere neste helg..............
 • 20/3-07. I dag var vi på ultralyd og der var det liv, hurra !! Vi så 4 valper samtidig, akkurat som forrige gang og da ble det jo 8 så nå er det bare å vente og se frem til fødsel ca. 26. april.................
 • 8-11/3-07. Samojedsamling på Finnskogen, igjen en trivelig helg for to-og firbente ! Lite snø, men todagersløpet gikk inne i skogen..... Ruby og Geir og Eros og Jørn deltok i løp for første gang og det gikk kjempefint, begge klarte trekkhundtesten på første forsøk !! Ruby og Geir ble nr. 5 på totaltid 1:34:37 (beste tid 0:47:03) og Eros og Jørn ble nr. 8 på totaltid 1:38:34 (beste tid 0:46:01). Med 4BTK på utstillinga ble Ruby 3. beste hund sammenlagt løp/utstilling og Eros 5BHK og 8. beste hund sammenlagt løp/utstilling. Lille og matmor tok helgen med ro fordi det er 2,5 uker siden hun ble parret, men det var jo gøy at hun ble BIR for dommer Per Nymark som sa tydelig at han ikke la vekt på rasedetaljer, men konsentrerte seg om bevegelser og anatomi ! bilder

 

 • 27/2-07. Hjemme igjen etter en strabasiøs Danmarkstur med snøstorm (vi satt fast på motorveien i 9 timer), kraftig vind og til slutt regn og væris............vel, alt gikk bra og etter 2 parringer får vi håpe at det kommer resultat etter 9 uker........vi krysser fingrene !
 • 11/2-07. Endelig har Lille fått løpetid, så rundt 22/2 reiser vi til Danmark for å parre !!! Du kan se mer informasjon om dette under "valper". Calle som den vordende far kalles er en kjempetrivelig og velgående hanne med Canadisk far og dansk mor.
 • 7/2-07. NordV06-SV06 Rajumas Fagre Eros har hatt damebesøk for første gang.  Nuch Mjærumhøgdas Jul-I-A var på besøk...... det var første gangs parring for begge to, men det gikk utrolig greit. Etter 10 minutter hang de begge gangene, så nå får vi håpe det blir mange søte små !!
 • 28/1-07. ENDELIG SNØ !! En hel uke med snø og vi har storkost oss. Flere skiturer har vi fått til og i helgen har Eros og Ruby fått trekke pulk for første gang, det gikk kjempefint !! Vi bare spente de for og regnet med en del klabb og babb, men det gikk som ei kule........... Vi må jo få trent litt hvis de to unge skal være med på løp på samojedsamlinga på Finnskogen. Regner med at vi starter alle sammen, noen må jo komme sist til mål også, så høytidelig kan man ikke ta ting.
 • 16/1-07. Vi venter på at Lille skal få løpetid, men ikke noe har skjedd enda, sånn er det bare når man går og venter..........
I 2006 ble Eros  4. best på bamselista og Nordisk og Svensk Vinner. Lille ble Norsk, Svensk og Nordisk Vinner. Litt av et utstillingsår for mor og sønn. Her er de hjemme i hagen..................
 • 9/12-06. Svensk Vinnerutstilling med over 8.000 påmeldte hunder i Stockholm. Eros og en temmelig naken Lille var påmeldt, totalt var det 51 samojeder med. Det ble dommerendring i siste liten og vår dommer for dagen var Peter Harsanyi fra Ungarn. Det ble mye løping, noe som nok er en fordel for vår del, så etter sikkert 20 runder i ringen for meg endte Eros som BIR og Lille som BIM, begge da med Svensk Vinnertittel 06. Litt av en dag for mor og sønn !! Det er tredje året på rad at Lille får tittelen SV......
 • Rajumas Fagre Eros endte opp som nummer 4 på Bamselista for 2006. Vi gratulerer de stolte eierne Eldbjørg og Jørn Jørgensen !!!
 • 17/11-07. Nordisk Vinnerutstilling på Hamar med dommer Marija Kavcic. Lørdag var vi på tur med trehjulingen først for å få ut litt energi hos de firbente og så var det bading og stelling. Jeg visste jo at både Lille og Ruby røytet, men at det var så ille visste jeg ikke !! Ruby hadde nå lite pels, men vi blåste av Lille sikkert en halv bærepose i tillegg til det jeg hadde tatt tidligere, så jeg var i tvil om det var noen vits å stille henne i det hele tatt (hele hagen var hvit av hår). Etter litt om og men fant jeg ut jeg sikkert ville angre hvis hun ikke ble med så vi pakket og reiste med Eros, Ruby og Lille bak i bilen....... Etter en laaaaang natt på Centrum Hotel på Elverum der det var full fest hele natta (dit reiser vi nok aldri igjen) var det noen trøtte to-og firbente som kom seg avgårde til Hamar. Vi skulle være først i ringen og var der ca. kl. 8.00 for å ha tid til å ordne alt. Eros var først i ringen og vant unghundklassen med HP, fikk Cert og ble beste hanne med Cacib og fikk tittelen Nordisk Vinner !! Ruby fikk1. premie og ble nr. to i sin klasse uten HP og så var det Lille sin tur. Hun "showet" jo som vanlig. Sto som "en påle" og tittet på meg og hun løper jo uansett....... Dommeren ble tydeligvis sjarmert til tross for lite pels så hun ble beste tispe og faktisk slo hun Eros og ble BIR og Nordisk Vinner !!! Vi hadde jo selvfølgelig håpet at det var Eros som kom til gruppefinalen siden han ligger som nr. 4 på Bamselista, men sånn gikk det altså dessverre ikke. Uansett var det en flott dag, så vi klager ikke !!!

 

 • Rajumas Freidige Tio er røntget med C-hofter. Dyrlegen sa at det så helt fint ut, så da er det klart at man blir litt skuffet, men sånn er det jo bare.............
 • Rajumas Frøya er røntget med A-hofter og øyenlyst OK !
 • 20/10-06. Fredagskveld, regn og tåke. 4 "jenter" på skogstur i mørket. Uten jegere og heldigvis også uten elg løp 3 generasjoner løse hele turen og STORKOSTE seg........... Ruby er som en hvit rakett, en tur innom og så avgårde igjen........ Ellers har vi vært flere turer ute med 3-hjulingen nå og det går unna som bare det. Tror Lille og Ruby synes det er like artig som matmor !
 • 7/10-06. NKK-utstilling i Kongsvinger. Ruby fikk HP, Cert, Cacib og ble BIM, bare slått av bror Eros som fikk HP, Cert, Cacib og ble BIR og 3. BIG ! Rasedommer var Svein Helgesen fra Norge og gruppedommer var Kenneth Edh fra Sverige. Lille fikk ikke være med på utstilling, det er jo dumt å konkurrere mot sønnen sin nå som han ligger så godt til på Bamselista.........Vi hadde en trivelig helg på "bruket" til Eldbjørg og Jørn like ved utstillingen med mye god mat og drikke !
 • Helgen 29/9-1/10 var vi på høstsamling i Polarhundklubben på Merket på Golsfjellet. En flott helg der vi fikk trent passeringer og annet på sykkel. Ruby fikk være med matmor alene og storkoste seg med å få all oppmerksomheten både fra romkamerat Bamse og matmor..........Fredagen var det oppdretterseminar med mange viktige saker og meningsutvekslinger. Vi håper fortsettelsen kommer snart og oppfordrer alle andre polarhundoppdrettere til å bli med neste gang ! Denne hjemmesiden hadde noen koselige bilder fra helgen der jeg og Ruby hadde fått lurt oss med også  http://www.paastreif.no/fmh_np_høstsamling.htm
 • 1/10-06. På utstilling i Letohallen fikk Rajumas Freidige Tio HP, Cert og ble BIR, vi gratulerer !!
 • 13/9-06. Barmarksløp i Sørmarka ved Enebakk arrangert av Polarhundklubben. Ruby og Lille dro matmor på trehjuling for første gang i løp sammen. Tross varmen synes jeg "jentene" gjorde en fin jobb, vi havnet på 3. plass med litt over 13 minutter på 3 km......
 • 9/9-06. NKK i Stavanger med dommer Jesper Andersson fra Sverige. Eros ble 3BHK med HP og CK og Ruby ble 2BTK med HP, CK og res.Cacib.
 • HUNDEKURS. Vi holder hundekurs på Notodden med oppstart i slutten av august. Ring meg på 95867663 hvis du ønsker mer informasjon.
 • Nye bilder fra sommeren 2006, se nederst her.............. bilder
 • 13/8-06. Norsk Vinnerutstilling på Bjerke med dommer Hanne Laine Jensen. Eros ble slått for første gang på offisiell utstilling og ble 2.BHK med reservecacib. Litt surt siden det var Norsk Vinner, men sånn er det.....  Vi gratulerer Sirbamse som beste hanne og med Norsk Vinnertittel ! Ruby vant unghundklassen, fikk Cert og ble 2. BTK med Cacib, bare slått av sin mamma "Lille" som ble BIR og kan smykke seg med Norsk Vinnertittel for 3. året på rad. Hun ble også og til slutt 4. best i gruppa !! Det var Rajuma-tispenes dag i dag............... bilder
 • 9/8-06. Eros, Lille, Ruby, Eldbjørg og Gro var på sommerens første sykkeltur, nå var det endelig kjølig nok til å teste tohjulingen, det var deilig !!
 • 9/8-06. Rajumas Farkas og Rajumas Friendly Baloo er begge røntget med A-hofter og øyenlyst OK !!!
 • 18/6-06. NKK sin utstilling i Drammen med ca. 3.400 påmeldte hunder. Ingen av våre tisper ble stilt fordi de er uten pels, men Rajumas Fagre Eros hadde igjen en stor dag. Han ble BIR og Best i Gruppen for dommer Harald Aune og 2. Best In Show for dommer Marija Kavcic, fantastisk moro !!!!!!!
 • Noen nye bilder av Eros 13 mnd. gammel.................Bilder
 • 18/5-05 Rajumas Fagre Eros er HD-røntget med A som resultat og øyenlyst uten katarakt, hurra !!!
 • 18/5-05 Rajumas Foxy Ruby er HD-røntget med A som resultat og øyenlyst uten katarakt, hurra !!!
 • 5/5-06. NKK sin utstilling i Kristiansand, dommer for samojed (12 stk.) var Leif-Herman Wilberg. Ruby var bare med som selskapshund, hun ser ut som ei "ribba høne". Vi stilte bare Eros og han fikk HP, Cert og ble BIR. Det var flere fine samojeder der, bl. annet to dansker, så det var stor stas å vinne. I gruppa hoppet og spratt han litt når vi skulle springe for dommeren, men han ble likevel 2. best i gruppa !!! Vi øyenlyste både Ruby og Eros for katarakt og begge var fri, så det var jo også bra.
 • 29/4-06. Polarhundklubbens hovedutstilling på Viubråtan, dommer Marianne Holmli. Etter å ha børstet resten av pelsen av Ruby og det meste på Lille reiste vi avgårde med godt humør. Humøret falt litt på veien, det regnet og regnet og regnet !!!! Vi skulle ha tatt med teltet, men det glemte vi selvfølgelig, vi ble VELDIG våte i løpet av dagen............. Baloo og Tio stilte i juniorklassen. Baloo var like naken som Ruby så han fikk 2. premie til tross for flott kritikk. Tio fikk 1. og HP og ble 3. i vinnerklassen, men uten CK. En flott debut !!! Ruby var nestemann, det var nesten flaut så naken som hun var, men pytt, pytt, vi må jo være med på klubbens egen utstilling.............Hun vant klassen sin, men fikk ikke HP, dommeren ville gjerne se henne igjen med pels, dessuten syntes hun at Ruby var mager......(kan jo ikke tvinge maten i henne heller). Lille var sistemann (kvinne) ut av våre, hun ble beste tispe og BIM med flott kritikk. 
 • 23/3-06. Rajumas Fagre Eros og Gro var på NKK sin utstilling i Bergen og vi kom hjem med nok et flott resultat. Eros ble BIR for dommer Michael Mccarthy og BIG 3 for dommer Vera Hübental !
 • 17-19/3-06. Samojedsamling på Finnskogen med to-dagersløp og utstilling. Lille og jeg gikk løp og etter mye surr i starten (hun ville ha med seg resten av "gjengen" tror jeg) kom vi nå igang og da går det jevnt og trutt. Løypa var 11 km. så vi kunne bruke 1 time og 6 minutter for å klare trekkhundtesten. Første dagen gikk vi på 1,01 og 2. dagen på ca. 56 minutter. Vi klarte testen begge dager og var storfornøyd med det !!! Nå blir Lille Svensk utstillingschampion også, der trenger vi jo testen for å få tittelen. Lørdag etter løpet var det utstilling med dommer Eivind Mjærum og der ble det storeslem. Eros ble BIR, Lille BIM og Ruby 2. beste tispe. Baloo var også med på utstilling for første gang og fikk 1. premie og fin kritikk. Alle fire stilte i oppdretterklasse og der fikk vi HP og Kennel Rajuma ble beste oppdretter. En trivelig helg med flott vær og koselig stemning, all ære til avlsrådet som arrangerte dette !   Bilder

 

 • NKK sin internationale utstilling i Bø 26/2-06. Eros og Ruby sin første offisielle utstilling. Ruby fikk flott kritikk og ble 2. beste tispe. Eros ble Best i Rasen for dommer Torbjørn Granheim, og ikke nok med det, han ble best i gruppe 5 for dommer Leni Nousiainen og BEST IN SHOW av over 2.500 hunder for dommer Marit Sunde !!!!!! Litt av en debut for en kjempebaby på 10 måneder. De stolte eiere er Eldbjørg og Jørn Jørgensen................Eros
 • Jeg har jo ikke stilt Lille før i november i 2005 pga. valping, men den siste måneden har jo vært helt utrolig. På den tiden har hun blitt DANSK og INTERNATIONAL UTSTILLINGSCHAMPION og NORSK og SVENSK VINNER, fantastisk !!! Lille
 • 11/12-05. Svensk Vinnerutstilling i Stockholm med over 7.400 påmeldte hunder. Jeg tror det var 46 påmeldte samojeder, men hunsker ikke helt...........Lille fikk Cert, CACIB og ble BIM og Svensk Vinner for dommer Eivind Mjærum. Kritikken var som følger: " Vakker, velbygd, mgt. gode proposjoner. Ideal storlek, mkt. god kjønnspregel, vackert uttryck, saxbett, godt pigmenterad, god benstomme, goda tassar, velformad brøstkorg, god kropp, rør seg effektivt med bra driv ! Utmerkt pels."
 • 7/12-05. Ruby har vært på sin første skitur. En liten tur i tospann med Lille og det gikk som "ei kule" ! Skulle tro ski og staver var det naturligste her i verden..............Kanskje vi kan få et brukbart tospann, det hadde vært gøy !
 • 27/11-05. NKK avd. Vestfold sitt valpeshow i Andebuhallen. Rajumas Fagre Eros ble BIM og Rajumas Foxy Ruby ble BIR for dommer Eivind Mjærum. Ruby ble så også Best I Gruppen for Astrid Indrebø og til Slutt BEST IN SHOW for Eivind Mjærum !!! Ekstra gøy var det jo at hennes mamma Rajumas Lille My også ble BIS-valp på samme valpeshowet for 3 år siden...............Både BIR og BIM fikk flotte kritikker og mange kom bort å kommenterte de fine valpene, må jo bare innrømme at det gjør matmor stolt.................BIG og BIS-valp !!
 • 19/11-05. Norsk Vinnerutstilling på Hamar. Over 5.000 hunder totalt og 28 av dem samojeder. Lille ble BIR (Best I Rasen) og dermed Norsk Vinner 05 for dommer Kenneth Edh. Hun ble også 2. best i gruppen for dommer Rolf Lundmann, det var kjemepgøy !! Han kom bort til meg etterpå å sa "Hvilken samojedtik !" Det var en flott svensk Alaskan Malamute med navnet Noatak's Barclaw Courage Du Breeze som vant gruppen med en av Dag Løkens pomeranier på 3. plass. Fantastisk moro at to polarhunder tok de to første plassene, det har jeg vel aldri sett før................
 • Noen nye bilder av Eros og Ruby....................Se under kull og deres sider............Eros............Ruby
 • 12/11-05. Utstilling på Kongsberg med over 250 valper. Vi stilte Eros som ble BIM og Ruby som ble BIR for dommer Espen Eng, de fikk kjempefin kritikk begge to. I gruppen gikk Ruby til topps for Marianne Baden og måtte da bli med i Best in Show-finalen dagen etterpå. Jamen ble vi BIS3 for dommer Annamaria Tarjan fra Finland, det var kjempegøy !
 • 5/11-05Vi har vært i Herning i Danmark på Dansk Vinnerutstilling. Det var 46 samojeder med og Lille tok Cert og CACIB og ble beste tispe for dommer Tuula Pratt fra Finland !!!!! BIR-hund ble Cabaka's Yacker of McCoy (Lilles halvbror) som også ble Årets Hund av alle raser (Bamsevinner) i Danmark i 2005 med suveren ledelse. Lille ble dermed DANSK utstillingschampion og også INTERNATIONAL utstillingschampion bare 6,5 måneder etter at hun fikk valper, hurra !!!!!
 • 25/9-05 Rajumas Frøya var på valpeshow i Bergen og ble BIR (Best i rasen) for Mona Selback og og BIG2 (2. best i gruppen) for Paula Heikkinen-Lehkonen, vi gratulerer og gleder oss til fortsettelsen !! Håper vi får noen fine bilder av frøkna også.................
 • 25/9-05 hadde vi valpesamling. 6 av 8 kunne kommer og vi hadde en kjempetrivelig dag til tross for litt ruskevær. De firbente storkoste seg i alle fall ! Dessverre ble de fleste av bildene mine så dårlige at det ikke var noe å sette inn her. Det er lagt inn noen nye bilder på siden til den enkelte valp under kull/helse.......
 • Nye bilder av Rajumas Fagre Eros 4,5 måneder gammel..............Eros
 • 3/9-05. Eros og Ruby var på sitt første valpeshow 4,5 mnd. gamle. Eros ble BIM og Ruby BIR, BIG1 og BIS3. Begge fikk flotte kritikker og dommerens kommentar var "det er lenge siden jeg har skrevet så mye fint på en kritikk", artig. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes Eros skulle ha vunnet, men Ruby beveget seg litt bedre for dagen sa dommeren.
 • Nye bilder av Rajumas Foxy Ruby akkurat 4 måneder gammel..............Ruby
 • Valpebilder, se under valper ! De vokser og trives alle 8. 9. døgnet begynte den første å få øyne, de andre kommer etter. Nå begynner de å bli søte !
 • 19/4-05 NÅ HAR VALPENE KOMMET !!!. 6 hanner og to tisper......Lille fødte 5 stykker på 1 time helt uten problemer. De siste 3 tok litt lenger tid. Hele fødselen var over på 6 timer, utrolig ! 7 stykker veier ca. 410 gram, den siste tispa veier ca. 310 gram. Hun sliter litt, de andre er i full vigør. Nå må vi prøve å få oss litt søvn alle sammen tror jeg. Lille er kjempeflink ! Hun lå stille og fødte alle valpene mens de andre diet.......Nydelig.
 • Magen til Lille vokser stadig. I går hadde hun lagt på seg 6 kilo (fra 19 til 25 kg.) og det er fortsatt 10 dager igjen til termin !! Hun ser litt "oppgitt" ut om dagen, men er i fin form så vi får håpe at alt går bra med forestående fødsel.
 • HURRA, DET ER VALPER DER !!! Vi var å tok ultralyd i dag og dyrlegen så i alle fall 4 valper. Nå får vi bare håpe at alt går bra og at det kommer noen søte, små rundt 21. april.
 • 18/2-05. Nå har vi vært i Danmark og parret Lille. Den utvalgte er Cabaka's Aramis Snowstorm, se link for mer informasjon om hannen. ( http://www.cabaka.dk ) under våre hunder og hanner. Han er en ung, men meget flott og ikke minst trivelig hanne. Trygg og rolig inne og full fart ute. Lille og han fant virkelig tonen, de oppførte seg som et riktig "kjærestepar". Vi var til tross for at vi tok både utstryk og blodprøve her hjemme ute i siste liten, men vi håper og tror at det blir valper. Valpene selges som familiehunder til turglade mennesker som har både tid og kjærlighet å gi. Er du interessert i en valp er det bare å ta kontakt med oss enten på mail eller telefon.
 • 28-30/1-05. Polarhundsamling på Merket på Golsfjellet. En hyggelig helg med bra vær. Lille og matmor prøvde seg på trekkhundprøven, men vi gikk på 1,09, (9 minutter for mye). Dessverre var skiføret på søndag ikke det beste med +3 grader så forholdene var sånn sett ikke de beste. Bare 2 stykker klarte kravet, så vi var ikke alene om å være litt for trege. Vi får bare prøve igjen senere.............Det har jo ikke vært snø, så det var faktisk første turen vi hadde med pulk i år, så sånn sett får vi være fornøyd. Uansett var det ei flott helg på fjellet og det var deilig med litt snø under beina for både to - og firbente.

 

 • 11/12-04. Svensk vinnerutstilling i Stockholm. 49 samojeder stilte for dommer Geoffrey Corish fra England. Lille fikk Cert, 1BTK, CACIB og BIR og ble dermed SVENSK VINNER 04 ! Kritikken følger: "Beautiful type, super in head and expression. Sound coming and going. Nice deep body, strong in loin. Moves and shows so well.". Han var meget opptatt av bevegelser og vi sprang mange runder, det var nok til vår fordel, alle turene i skog og mark gjør sitt. Etter BIR-fotografering og litt lufting var det rett inn i grupperingen hvor det var 40 rasevinnere !!! Jeg tror aldri jeg har sett så mange raser i gruppe 5, men så var det jo også over 7.000 påmeldte hunder. Det var et flott finaleshow med dekorasjoner, trompetfanfarer og kostymer og jammen ble vi plukket ut og plassert som 5 Best i Gruppen for dommer Curt Nilsson, kjempegøy !!!
 • Valpeplaner.....................Vi planlegger å parre Lille på neste løpetid som antagelig blir i februar 05. Hannhund er ikke bestemt enda, men det blir nok en kjekk danske, svenske eller nordmann, vi får se !
 • 21/11-04. Norsk Vinnerutstilling på Hamar. Lille ble 1CHK,1BTK med CACIB og BIM for dommer Marit Sunde. BIR ble Lisslehagas Marcolino, vi gratulerer ! Vi kunne reise hjem med tittelen Norsk Vinner og var kjempefornøyd med det. Lille har tatt CACIB på alle NKK-utstillingene vi har vært med på det siste året, 6 i alt og det er jo gøy ! 
 • 7/11-04. Vi har vært på Nordisk Vinnerutstilling i Herning i Danmark. Lille ble 2VK med CK, det ble hun forrige gang vi var i Danmark også. Litt kjedelig å bli nummer to, en plass bak det vi trenger for å bli Dansk Champion, men sånn er det bare, vi får prøve igjen. 43 deltagende samojeder, så resultatet var jo sånn sett bra likevel. Lilles halvbror Cabakas Yacker of McCoy ble nr. 2 på Bamselisten (mestvinnende utstillingshund av alle raser) i Danmark i 2004 og Lilles halvsøster Cabaka's Miss Xia av McCoy nr. 5. Det er jo kjempegøy at vår flotte rase gjør det så bra også i konkurranse med alle de andre rasene !! Lykke til videre til Gitte og Kennel Cabaka med noen flotte hunder.( http://www.cabaka.dk ) Yacker ble BIR og Xias søster Cabaka's Miss Xenia of McCoy ble BIM på denne utstillingen. De 4 beste tispene var alle etter Lilles pappa McCoy, og det er jo litt gøy. Man ser helt klart typelikheten. Etter 3 dager på Danmarkstur var det ei som var rimelig full av krutt når vi skulle på skogstur på mandagen. Når man er vant til å få springe løs på tur eller dra hver dag er tre dager i ro mer enn nok. Vi kom hjem slitne, møkkete og lykkelige etter en lang tur med hodelykt................
 • 18/10-04. Lille og matmor var med på sitt første barmarksløp i Oslo. 3,3 km. med sykkel-enspann. Vi ble nr. 6 av 10 og det var ikke Lille det sto på. Hadde formen til matmor vært bedre så...............Det ble noen tunge bakker på slutten for den tobente, men gøy var det ! Koselig med lavo med bål og  boller og kaffe etter målstreken før vi snudde nesa hjem og syklet tilbake.
 • 2/10-04. NKK sin internasjonale utstilling i Fredrikstad. Lille fikk CK,1CHK, 1BTK, Cacib og BIR for dommer Per-Harald Nymark. Hun ble også plukket ut blant de 8 beste i gruppen, men ikke plassert blant de 5 beste.
 • 25/9-04. Vi var i Oslo og stilte for dommer Harald Aune. Lille fikk CK, 1CHK og 2BTK.
 • 11/9-04. Lille stilte på NKK i Stavanger som champion for første gang for dommer Marit Sunde. Hun fikk CK, 1BTK, CACIB og ble BIM..
 • 26/6-04: På vår ferietur nordover var vi innom på NKK sin internasjonale utstilling i Trondheim. Rajumas Lille My stilte for første gang i åpen klasse og fikk Cert, CACIB og ble BIR, Hun ble dermed norsk utstillingschampion 2 år og en uke gammel for dommer Torbjørn Granheim. Hun ble også 4.best i en kjempestor gruppe der de andre som plasserte seg hadde laaaaaaange........titler og det var jo ekstra gøy ! Nå detter pelsen av så nå er det slutt på utstilling for en stund. Sommeren blir brukt til lange turer og bading, Akkurat nå er begge hundene med Geir på en ukes fisketur i fjellet og kjenner jeg Emma rett er hun den ivrigste "fiskeren" av dem alle. god sommer ! 
 • 12/6-04: Rajumas Lille My stilte på NKK sin internasjonale utstilling i Drammen med følgende resultat for dommer Marianne Baden fra Danmark: 1AUK, 1AUKK, HP, 1VK, Cert Cacib og BIR. Dessverre var det ikke samme dommeren i gruppen, så hun ble ikke plukket ut der. Kritikken var så flott at jeg må bare skrive den her: "Ung tispe av eksellent type. Herlig hode/uttrykk, så feminin ! Velplasserte ører av god størrelse. Fine mørke øyne. Godt neseparti, korrekt bitt. Fin hals/overlinje. Flott velplassert hale. Herlig kropp. God benstamme, velvinklet. Rør seg eksellent ! vakker pels."
 • 29/5-04: Rajumas Lille My stilte på Dansk Samojedhundsklubb sin utstilling ved Ålborg. Hun ble 2VK med CK og 3. beste tispe totalt for dommer Freddie Klindrup fra Danmark. Det var 50 deltagende samojeder.
 • 1/5-04. Rajumas Lille My fikk HP, Cert og ble BIR og BIS2 på Norsk Polarhunklubb sin hovedutstilling på Harestua for dommer Nils-Arne  Törnlöv.
 • 17/3-04: HURRA ! Rujumas Lille My er frirøntget for HD. Da er hele kullet (de er jo bare tre) uten HD og øyenlyst uten katarakt. Nå blir det nok valper neste vår...................Jeg gleder meg !
 • 19-20/4 03: Rajumas Lille My debuterte som trekkhund i NM for samojeder på Glenna. Vi var med på to-dagers løp. 1 mil med 15 kg. pulk to dager på rad med tungt skiføre var nok hardest for matmor, men vi kom i mål begge dager og sammenlagt ble vi nr. 7 i enspann. På utstillingen var det 50 påmeldte hunder. Berit Foss var dommer og Lille ble BIR og BIS, og hun ble da faktisk beste hund når de slo sammen løp og utstilling på Glenna, det kan vel kalles en bra prestasjon for en på 20 måneder.
 • 22/2-04: Rajumas Lune Tina får HP, Cert, Cacib, 1BTK og BIR på NKK sin utstilling i Bø for dommer Kurt Nilsson.
 • Rajumas Lady Marmelade (hos Kennel Dragviken i Sverige) får HP, CK og blir 2BTK på SKK sin utstilling i Gøteborg i februar 2004
 • 7/2-04: Rajumas Lille My får HP, Cert og BIR på NDK sin utstilling i Oslo for dommer Gert Christensen
 • 14/12 03: Rajumas Lille My får HP, Cert på Nordisk Vinnerutstilling i Stockholm og blir 4BTK for dommer Paula Nykiel
 • 23/11 03: Rajumas Lille My får HP, Cert og Cacib og blir 2BTK på Norsk Vinnerutstilling på Hamar for dommer Terje Lindstrøm
 • 9/11 03 Rajumas Lille My får HP, Cert og blir BIR og BIG 1 på Kongsberg Hundeklubb sin utstilling for dommer Kim V. Nielsen
 • Rajumas Lille My gjorde det fantastisk bra på valpeshow. På de 6 vi deltok på ble hun 1 gang BIG 2 og hele 5 ganger BIS1 valp. Det største valpeshowet var NKK sitt med ca. 400 deltagende hunder.