Nyheter 2011

 
 • I dag er det nyttårsaften og et år har igjen gått. Rart å tenke på, tiden går så fort. Jeg gleder meg til valpene kommer i slutten av januar og ønsker alle et riktig godt nytt år !

 
 • 27/12-2011. Romjulstur med Ida og hele gjengen. Det er mye is så vi må gå utenfor stien, men da er det greit. Den snøen som lå da er borte nå så vi håper på mer. Hadde vært fint om vi kunne ta ut skia snart nå.

 
 • 23/12-2011. Øyvind og jeg har vært å tatt ultralyd på Aurora i dag og det blir valper, hurra ! Nå var det 30. døgnet så vi kunne til og med se hjerteslaga så det var artig. Bildet under er av Auroras første kull........

 
 • 3-4/12-2011. Dobbelt vinnerutstilling i Helsinki i Finland. Jeg reiste avgårde med Conny og Charmy. Resultatmessig ble det sånn passe, men Conny vant nå klassen sin og fikk CK på lørdag så det var bra. Mange hunder ble sendt ut med blå og gul sløyfe og bare noen få fikk CK så det var sånn sett hard bedømmelse. Mange russiske og liauiske hunder gjorde det bra, men det jeg likte dårlig var at mange av de var helt rundklipte, de så nesten ut som velfriserte newfoundlandshunder og det skal jo samojeden ikke. Til og med halen og hårene bak i rumpa var kortklipte. Nesten merkelig at dommerne ikke slo ned på det, det hadde nok norske dommere gjort. Bildet av vinnerne på lørdag under viser vel det jeg skriver ganske greit. Ellers var det gøy å se så mange hunder, 90 påmeldte på lørdag og 97 på søndag så det var absolutt verdt turen selv om det var langt å reise alene med to hunder.

 
 • 19/11-2011 Fredag reiste jeg og Aurora til Danmark for å pare med Polar Mist All The Right Stuff som er på utlån fra USA hos Kennel Cabaka i Danmark. Vi visste at vi var tidlig ute og det ble heller ikke paring før på tirsdag-fredag uka etter så vi ble en hel uke på besøk hos Gitte & co. Masse hundepat, tur og trening i tillegg til paringer gjorde turen ekstra trivelig. Etter fire vellykkede parringer bør vi kunne forvente valper ca. 24/1-2012. Mer informasjon om paringen og hannen finner du under valper.
 
 • 27/11-2011. Norsk Vinnerutstilling i Lillestrøm med Robert Sellevik som dommer og 41 påmeldte samojeder. Fra Kennel Rajuma var det bare jeg og Conny som var med og hun ble beste unghund med CK og til slutt 2. beste tispe med Cert og res.cacib. Neste helg går turen til Finland på Finsk Vinner og det blir spennende. 90 påmeldte samojeder gjør jo at sjansen til å gjøre det bra blir minimal, men det blir gøy å se så mange samojeder fra ulike land. En fin avslutning på året og nå blir det pause med utstilling for en stund.
 
 • 5.-6./11-2011. DKK arrangerte 2 dagers utstilling i Herning og Tone-Lise og jeg tok turen med Charmy og Conny. På lørdag var det Soile Bister fra Finland som dømte og Charmy ble 2. beste unghund med CK. Conny ble beste unghund med CK og til slutt ble hun 2. beste tispe med Cert og CACIB også så det var jo fantastisk gøy !! På søndag fikk begge CK og fin kritikk, men ingen av de ble plassert i BHK/BTK. Ekstra gøy å få med seg Cert og CACIB hjem fra Danmark hvor kvaliteten er så høy selv om jeg vel må innrømme at vi hadde litt flaks siden de fleste av Gitte sine hunder var uten pels. (he-he) Det er bestandig så hyggelig å være i Danmark, alle er så trivelige så takk til alle som var med på å gjøre helga til det den ble og gratulerer så mye til alle andre som gjorde det bra også. Ekstra gøy er det med halvsøsteren til Lille Cabaka's Xenia of McCoy som ble BIR på lørdag og 2. beste veteran av alle raser i Danmark i 2011. Cabaka`s Robbie of Cool Cat ble BIM på lørdag og BIR og BIG1 på søndag ! Bildene under er av Conny med sine rosetter og BIR/BIM på lørdag. På søndag måtte vi bare løpe for å rekke å ta ormkur så det ble dårlig med bilder av BIR/BIM da dessverre. Vi sees i Herning til neste år !

 
 • 9/10-2011 Etter ei snau uke på fjellet reiste vi hjem igjen så Conny og jeg skulle få med oss NKK på Hamar. Frank Christiansen dømte samojed, men vesla som er høyløpsk nå var ikke like interessert i å vise seg frem som i Trondheim, treg i "sessen" rett og slett, men hun ble nå 4btk med CK så vi klager ikke.(he-he)
 
 • Mandagen etter Trondheimsturen hadde vi siste kvelden på hundekurset vårt og tirsdag morgen reiste vi på høstferie på hytta. Litt blanda vær og en del vind, men vi koste oss nå med lange turer uansett og for hundene var det et herlig liv med lemenjakt i fjellheimen og nå kunne de jo også få være en del løse. Bildene under er av "lemenjegerne", Geir og hundene og Conny i flott natur.

 
 • 1/10-2011. Polarhundklubbens utstilling i Trondheim i flott høstvær. Tone-Lise og jeg tok turen med Charmy, Khan og Conny som fikk løpetid på fredagen, men det gikk helt greit. Gutta roa seg fint selv om hun flirtet med dem. Dommer var Arne Foss og det var 31 påmeldte samojeder med stort og smått. Utstillinga var ved Klepp på et flott område klubben hadde leid og bra stemning og vær gjode dagen til en trivelig opplevelse for både to-og firbente. Først ut i ringen var jeg og Charmy som har lite pels nå, men han viste seg fint og etter utallinge runder i ringen ble han jammen 2. beste hanne med CK ! Tone-Lise viste Khan i åpen klasse og han ble 3. beste med CK, men uplassert i beste hannhundklasse. Det vare flere hanner enn tisper med denne dagen og det er jo ikke helt vanlig, men jammen fikk de løpe alle sammen. Fint med en dommer som vektlegger bevegelser synes jeg. Conny var sist ut av våre og vesla ble beste unghund, fikk cert og ble til slutt Best I Rasen !! Hun ble også BIS3. En super dag resultatmessig som ble avsluttet med et fint foredrag om samojed av Annicka Uppstrøm, mangeårig oppdretter og hundekjører med samojed. Bildene under er av BIM/BIR samojed, Conny og jeg og alle hundene i BIS-finalen.

 
 • 25/9-2011. International utstilling på Åland for dommer Zeljka Fon Zidar. Jeg tok turen med en venninde og hadde med meg Conny og Charmy. Charmy har mistet mye pels, men fikk CK og fin kritikk, han ble uplassert i beste hannhundklasse. Conny ble beste unghund med CK og til slutt 2. beste tispe med cert og res.cacib så det var vi kjempefornøyd med !! Bjørg fikk også med seg et finsk cert,  cacib og BIR hjem så det var en fin tur resultatmessig for begge to. Lang kjøretur var det jo, men Åland i strålende sol frister nok til gjentagelse.

 
 • 16.-18.09.2011. Høstsamling på Nøsen på Golsfjellet i regi av Polarhundklubben samlet 40-50 mennesker og vi hadde en trivelig samling med nye og gamle medlemmer i skjønn forening. Barmaksløp, tur, foredrag og agility var aktivitetene og flere av deltagerne fikk også være med ut å kjøre storspann og det var stas. Både Khan og Cindy var med på tur med storspannet til Inge Bjaanes med eiere og jeg tror både to og firbente storkoste seg. Bildene under er Khan og Kjetil i løp og fra fjellturen vi hadde på lørdag, og mange flere bilder finner du  her.

 
 • 11/9-2011. NKK-utstilling i Stavanger med dommer Karsten Birk fra Danmark. Conny og jeg reiste over fjellet for å treffe Gitte fra Kennel Cabaka i Danmark og campet sammen med henne og Roxanna og Kenia som hun hadde med seg. Vi hadde en koselig tur med masse "jenteprat" og Conny ble 2. beste tispe med res.cert og res.cacib bak Roxeanna som ble BIR, BIG1 og til slutt BIS2 !! Bildene under her av Conny fikk jeg av Janne Liljedal, takk så mye. Gitte reiste hjem igjen til Danmark med BIR/BIM og to nye norske championer så det var gøy !

 
 • 28/8-2011. Ruby og jeg reiste på utstilling til Beckamo i Sverige for dommer Liz-Beth Liljekvist og hun ble beste champion med Cert og BIM og dermed Svensk Utstillingschampion siden hun har godkjent trekkhundtest fra tidligere. Bildet tok vi i hagen når vi kom hjem.........

 
 • 20/8-2011. NKK på Bjerke med dommer Marit Sunde fra Norge. Fra Kennel Rajuma var Aurora og Conny med. Aurora fikk excellent og ble 3.beste champion og Conny ble beste junior med CK og 2. beste tispe med res.cert, bare slått av en dansk champion, så det var flott.
 
 • Lørdagen jeg og conny kom hjem fra ukeskurs reiste Geir, Lille og Ruby på fisketur på Hardangervidda med Jørn, Eldbjørg, John, Eros og Cita. De hadde ei fantastisk uke 1500 meter over havet i leid hytte og Eldbjørg fikk de største fiskene (he-he) ! Flere bilder her.

 
 • 10/8-2011. Conny og jeg reiste til Busnes og gikk tur med Charmy, Khan, Maar, Tone-Lise, Benjamin og Ronny. Geir var på fjelltur med Ruby og Lille denne uka så Conny koste seg med selskap fra de andre. Flere bilder her.

 

 
 • 30/7-6/8. Denne uka har jeg og Conny vært med som deltagere på Lundqvist Hundeskole sitt ukeskurs i Gausdalen. En kjempearig uke der vi jobbet med søk, agility og rally-lydighet og ble kjent med mange trivelige på to og fire. Ca. 50 hunder og 60 mennesker var med og det var full fart hele uka. Vi bodde på hytte sammen med en irsk ulvehund og en kinesisk nakenhund, det var litt av et trekløver (he-he), men de storkoste seg sammen.

 
 • 30/7-2011. I dag var Øyvind og "tuppene" på utstilling i Moss for dommer Soile Bister fra Finland. Brita fikk Cert og ble 2BTK og Aurora ble BIR og BIG2, vi gratulerer !!!
 
 • 14/7-2011. I dag er det et år siden vår alles kjære Astrid døde. Hun etterlater seg fortsatt et stort savn, mest selvfølgelig for den nærmeste familien, men det går nesten ikke en dag uten at jeg også tenker på og savner henne. Det er et tomrom som vi alle må leve med og så får vi bare ta med oss alle de gode minnene videre i livet. Dette koselige bildet er fra når hun og Øyvind så stolte hentet Aurora hos oss for 4 år siden. Ei lita godjente som har gitt dem mange gode stunder. Våren etter var det Brita som ble en del av familien og heldigvis har Øyvind fortsatt "jentene" sine som holder han med selskap og de har mye gøy og koser seg sammen. Takk for alt Astrid, vi tenker fortsatt på deg.......................


 
 
 • 24-7/7-2011. Vi har hatt to flotte uker i bobil med de firbente til Lofoten. I løpet av to uker hadde var det bare en dag vi ble våte på tur og det var jo bare fantastisk ! Flott vær og nydelig natur gjorde turen til en opplevelse for oss alle. Hundene koste seg også og opplevde mye rart. Masse turister som tok bilder og pratet med oss og det var jo hyggelig. Vi tok mange fine bilder, et par under her og mange flere finner du her.

 

 • 23/6. Nå går turen nordover til Lofoten i bobil i 2 uker med hundene og det gleder vi oss til !!

 

 • 17.-21/6-2011. Tone-Lise og jeg reiste på utstillingstur med "småttisene", først til Avesta (Sverige) på lørdag og så til Kjøbenhavn på søndag. På lørdag ble Charmy 2. beste hannhund med Cert så nå  er det bare å ta trekkhundprøven til vinteren (he-he). Conny stilte i nakenhundklassen så jeg var usikker på om det var noen vits å gå inn i det hele tatt, men jammen ble hun 2. beste tispe med CK og reserve-cert så det ble en flott dag utstillingsmessig for dommer Leni Finne fra Finland. På søndag fikk begge to excellent og flotte kritikker, men ikke noe mer. Det var gøy å se kvaliteten på beste tispe og hannhundklasse denne dagen og det syntes dommeren  Ewa Nielson fra Sverige også. Etter utstillingen gikk ferden hjem med fly for Tone-Lise som måtte være med på noe annet, mens jeg og hundene reiste videre til Århus og Kennel Cabaka for å skravle og se på hunder og tirsdag kveld var vi hjemme igjen. En trivelig tur, takk til både svensker og ikke minst dansker for hyggelig tone rundt ringen !

 

 
 • 5/6-2011. NKK sin utstilling i Drammen med 19 påmeldte samojeder for dommer Marija Kavcic. Med fra Kennel Rajuma var Aurora, Charmy og Conny. Conny la igjen all pelsen hjemme etter å ha blitt badet, men sånn er det bare. Hun ble 2. beste junior med CK og det får vi være fornøyd med når vi stiller i "nakenklassen". Charmy ble beste junior med CK og 2. beste hanne totalt så det var supert ! Aurora ble beste championtispe og 2. beste tispe totalt. Bildene under ar fra beste hannhundklasse og av Øyvind og Aurora.

 
 • 15/5-2011. Conny og jeg var på helgekurs i agility på Kongsberg. Ei artig helg med mye nytt for "lillemor" så hun var sliten og fornøyd søndag kveld og det var i grunnen jeg også..........

 

 

Khan og Charmy i full utfoldelse i hagen, takk for herlig bilde som Ronny har tatt !!

 
 • Siste helga i mai på hytta med full snøstorm !!! Litt spesielt, men vi koste oss nå med lange turer likevel.

 
 • 24/5-2011. Conny og Cita var med på sin første tur i 4-spann på trehjulingen med Eros og Ruby. De løp så jevnt og fint at jeg var helt imponert.Vi kjørte vel ca. 6 km. og avsluttet med bading og litt andejakt, skikkelig moro !!
 
 • 30/4-2011. Utstilling og årsmøte i Norsk Polarhundklubb på Elverum med flott vær og trivelig sosialt samvær. Fra Kennel Rajuma var Charmy eneste hanne. Han stilte i juniorklassen og ble nr. 1 der med CK og ble 2. beste hanne totalt. I juniorklasse-tispe ble Sophia nr. 2 med CK og Conny nr. 1 med CK. I åpen klasse ble Brita nr. 1 med CK og i championklassen ble Aurora nr. 1 med CK og Ruby nr. 2 med CK. Sistemann ut var Lille i veteranklassen og hun ble også nr. 1 med CK. I beste tispeklasse ble det hektisk og til og med Geir måtte inn i ringen som handler (he-he). Vi hadde ikke regnet med at så mange skulle få CK, men moro var det jo. Når dommeren hadde plukket ut de 6 han ville ha med i "finalen" var alle 6 fra Kennel Rajuma og plasseringen ble som følger: Aurora nr. 1 og BIR og 2. BIS !!, Conny nr. 2 med Cert, Lille nr. 3, Ruby nr. 4, Sophia nr. 5 med reserve-Cert og Brita nr. 6. Litt av en dag !! Det koselige bildet av alle 6 fikk vi fra Øyvind Aas, takker..........det andre er av Aurora fra BIS-finalen. Flere bilder her.

 

 • 16-22/4. Påske på hytta med Eldbjørg, Jørn, Eros og Cita. Skiføret var borte, men det var desto mer lemen !!! De firbente storkoste seg med lemenjakt og vi gikk lange turer på bena hele uka, merkelig påskeføre...........stort sett gikk de firbente med nesa i bakken eller de grov etter lemen, flere bilder her.

 

 • 26/3-2011. "kosetur i Finnelia med Mari og Oddvar i finværet. Se bilder her.
 • 19/3-2011. I dag hadde vi en fantastisk trugetur opp på Fjellstufjell. Vi brukte hele dagen og koste oss i sola ! Velfortjent pølsegrilling på toppen...........(he-he)
 • 11-13/3-2011. Samojedsamling på Nøsen på Golsfjellet med todagersløp og utstilling med dommer Britt Nyberg og div. andre aktiviteter. Også denne helga blåste det kraftig så det ble litt tøft både for de som gikk løp og var på utstilling, men deltagerne tok det heldigvis med et smil. Vi var en helg gjeng fra Kennel Rajuma og resultatene var som følger: Ruby ble nr. 2 i enspannsklassen løp og 3BTK på utstilling og ble dermed beste hund sammenlagt på utstilling og løp. Eros ble nr. 3 i løpet og fikk CK på utstilling og ble da sammenlagt nr. 3. Lille ble BIR-veteran og BIM totalt på utstillingen. Khan fikk CK, men ble uplassert i BHK. Conny og Cita ble nr. 2 og 3 i juniorklassen, begge med CK og Sophia fikk Excellent i samme klassen. Jeg tror folk koste seg på samling og håper at mange flere tar turen neste år. Dette er en flott anledning til å få testet skia og gå sitt første løp hvis man ønsker det ! Flere bilder her.

 

 • 4-6/3-2011. Polarhundløp i Folldal og Geir og jeg (og "tuppene" selvfølgelig) var med som dugnadsgjeng. Et flott arrangement i regi av Norsk Polarhundklubb. All ære til løps-komiteen og aktivitetskomiteen for innsatsen på lørdag og søndag ! Det var mye vær og vind i Folldal så det ble et tøft løp for de som var med å gikk 50 km. og 100 km. spesielt tøft var det nok for de som gikk på ski og blant dem var Oddvar og Cox som gjennomførte med stil ! flere bilder her.

 

 • 2/3-2011. Vinterferie på hytta. Herlig med noen dager på hytta med sol, snø og kos ! Flere bilder her.

 

 • 19/2-2011. NKK-utstilling i Bø med 20 samojeder for dommer Levente Miklos fra Ungarn. Først ut var hannene og fra Kennel Rajuma deltok Charmy og Benji Khan. Charmy var først ute i juniorklassen og ble 2.beste junior med CK, Khan ble beste hanne i åpen klasse med CK og 3. beste hanne totalt. Cita og Conny var med i juniorklasse-tispe og Conny ble 2. beste junior med excellent og Cita ble beste junior med CK og jamen ble hun beste tispe med Cert og BIM ! Aurora var med i championklassen og hun fikk CK og ble nr. 4 i beste tispeklasse. Vi deltok også i oppdretterklassen hvor vi fikk HP. BIR-hunden var også en junior fra Kennel Olybka og det er jo litt spesielt at både BIR og BIM er så unge, men gøy var det jo selvfølgelig at "ungdommen" vinner. Bildene er av BIR/BIM og Aurora med avkom. Flere bilder her.

 

 • 14/2-2011. En fantastisk helg på hytta er over. Sol fra skyfri himmel og lite vind gjorde at både to-og firbente koste seg til tross for kulda. Toppen av lykke for de firbente er vel å få løpe løse på fjelltoppene og kanskje er de så heldige at det flyr opp ei rype også (he-he). Det var så lite snø på toppene at det var helt greit for hundene å komme seg frem i løssnøen. Flere bilder her.

 

 • 5/2-2011. Utstilling og valpeshow på Hellerudsletta. Conny og jeg reiste innover for å få en siste "treningsrunde" som valp og av 4 samojedvalper ble hun BIR for dommer Ingebjørg Stenhaugen og også BIG4 for samme dommer. Det var mellom 400 og 500 valper med. Takk til Gyrid for bildet ! En trivelig dag der vi fikk hilst på mange hyggelige folk og hunder og Conny fikk trent på å roe seg i buret. Dessuten fikk jeg sett på de voksne samojedene som var i en annen ring senere på dagen og det var jo bra. Som regel er jeg så opptatt av hunden jeg har med og stiller selv at jeg ikke er veldig flink til å se skikkelig på de andre......(he-he).

 

 

 • 30/1-2011. Vi har vært på vintersamling med Norsk Polarhundklubb på Golsfjellet. Ei trivelig helg med flotte løyper og fint vær gjorde at folk koste seg. Mange gode tider i løypa ble det også på grunn av godt føre og det er alltid gøy. Sissel og Anjing var med på løp, snørekjøring 10 km. for første gang og gjennomførte med stil, gratulerer ! Bildet under er av dem og flere bilder ligger her

 

 • Et nytt år har begynt med nye muligheter og nye gleder og sorger. Når jeg tittet på nyhetene på slutten av 2010 ser det ut som vi bare har vært på valpeshow og det stemmer jo dårlig. Nå som jeg jobber mindre er vi ute på dagtid et par timer hver dag og storkoser oss. Vi går på ski, truger eller på bena og koser oss med lunch ute i det fri. Eldbjørg og jeg med hele gjengen på trugetur og Geir og jeg ute på skitur får vise litt av dette.
 
Nyheter 2010

Nyheter 2009

Nyheter 2008 og tidligere