HEI PÅ DERE !                                                                                  Notodden, høsten 98

Jeg er den heldige eier av verdens herligste lille samojedfrøken på 4 mnd. I den forbindelse fikk jeg lyst til å skrive noen ord om mine erfaringer med denne flotte rasen.

Jeg har hatt to leonbergere, og da den gamle tispa mi døde ifjor vår bestemte jeg meg for å kjøpe en annen rase. Jeg kom aldri til å få ei leonbergertispe som kunne sammenligne seg med gamlemor.

Jeg reiser en del rundt på utstilling, og begynte å se meg om. Jeg ønsket meg en hund som er glad i å være ute på tur, liker å jobbe med hodet(lydighet/brukshund) og samtidig er vennlig og glad. Med andre ord en allround-hund som samtidig er rolig og behagelig å ha i hus. Valget mitt falt på Samojeden.

Etter å ha pratet med folk rundt utstillingsringen og sett på hvilken type jeg likte havnet jeg i Sverige. Jeg kjørte 160 mil til Kalmar for å hente Emma, og jeg har ikke angret en dag. Emmas riktige navn er Dragviken’s Because I love you.

Oppdretteren hadde gjort en flott jobb med å prege valpene, så det var en utrolig trygg og avbalansert liten frøken som ble med meg hjem til Notodden. Hun har et fantastisk språk og sjarmerer både to og firbente i senk. Hun er helt klart en bestemt liten dame med masse temperament, men det passer meg bra.

Forrige helg var vi på valpeshow for første gang. Lørdagen var vi i Oslo på Dobermanklubbens utstilling der over 200 valper var påmeldt. Emma ble BIR, BIG1 og til slutt 3. BEST IN SHOW !! Det var fantastisk moro. Søndagen var det valpeshow på Notodden så vi ble med der også. Emma gjorde det bra da også, og ble BIR, BIG1 og BIS4.

Det er jo selvfølgelig gøy å vinne, men det viktigste for meg er likevel å ha en hund som fungerer så bra som det Emma gjør. Vi som har denne herlige rasen får reklamere for den rundt omkring. Det er jo så få samojeder i Norge. Emma er med meg stort sett overalt, og reklamerer i grunnen for seg selv. Takk til Susanne som har gitt meg denne herlige lille energibunten.

 Hilsen
Gro Moe-Gumø