NORSK SEIER PÅ SVENSK VINNERUTSTILLING I STOCKHOLM !!

 

Nordens største utstilling med over 7.000 påmeldte hunder ble avholdt i Stockholm 12. og 13. desember. En venn og jeg reiste av gårde og det ble absolutt verdt den lange turen. 49 samojeder stilte for dommer Geoffrey Corish fra England. Han begynte med å gi de tre første hannene to blå og en gul sløyfe og vi tenkte hmmmmmm…………. Så var det vår tur og Lille (Rajumas Lille My) fikk Cert, 1BTK, CACIB og BIR og ble dermed SVENSK VINNER 04 ! Kritikken følger: "Beautiful type, super in head and expression. Sound coming and going. Nice deep body, strong in loin. Moves and shows so well." Han var meget opptatt av bevegelser og vi sprang mange runder, det var nok til vår fordel, alle turene i skog og mark gjør sitt.

Etter BIR-fotografering og litt lufting var det rett inn i grupperingen hvor det var 40 rasevinnere !!! Jeg tror aldri jeg har sett så mange raser i gruppe 5, men så var det jo også over 7.000 påmeldte hunder totalt. Det var et flott finaleshow med dekorasjoner, trompetfanfarer, lysshow, kunstig røyk (den syntes Lille var litt rar når den kom ”snikenede” rundt bena våre) og kostymer og jammen ble vi plukket ut og plassert som 5. Best i Gruppen for dommer Curt Nilsson, kjempegøy !!! Ekstra gøy var det siden jeg aldri har stilt for disse dommerne tidligere, de var helt ukjente for meg.

Det var litt av en avslutning på et flott utstillingsår for Lille og meg. Hun har i løpet av året blitt BIR/BIS på Glenna og BIR/2BIS på hoveutstillingen på Harestua. Dessuten har hun tatt 7 CACIB i løpet av det siste året og avsluttet med BIM og norsk vinnertittel på Hamar (BIR ble unghunden Lisselhaga’s Marcolio, gratulerer !) og BIR og Svensk Vinnertittel i Stockholm.

 

Med vennlig hilsen

Gro Moe-Gumø og NUCH-NV04-SV04 Rajumas Lille My