SAMOJED NESTEN TIL TOPPS SOM ÅRETS UTSTILLINGSHUND I DANMARK !!!!!

Før årets siste utstilling, nordisk vinnerutstilling i Herning, lå den danske samojeden Cabaka’s Yacker of McCoy på toppen av mestvinnerlista i Danmark 1 poeng foran den svenske newfoundlandshunden Spring Creek’s Drop Dead Beautiful. Hans halvsøster Cabaka’s Miss Xia of McCoy lå dessuten på en flott 4. plass. Yacker ble BIR av 49 påmeldte samojeder i Herning og var klar for gruppefinalen senere på dagen. Min Lille ble 2.VK med CK, det er jo en bra plassering, men litt kjedelig å bli nr. 2 når en plass bedre hadde gitt oss den danske championatet…………….men sånn er det bare.

 Vi hadde heldigvis en sen avgang med båten, så vi rakk å få med oss gruppefinalene. Først var det kåring av utstillingens beste valp. Hele den store ringen var full og best av alle valpene på utstillinga ble Yackers datter Cabaka’s Miss Chili of Yacker. Stor stas for alle samojedelskerne rundt ringen !!

 Neste finale var beste veteran (over 7 år) og beste senior (over 10 år). I denne konkurransen lå det også en samojed i toppen. Discos Beautiful Girl lå som nummer to, 8 poeng bak nr. 1 i konkurransen ”Beste Senior”. Hun ble plukket ut som 2. beste i denne konkurransen også og ble da nummer 2 totalt. Gøy å se en så flott og velholdt samojed som var over 10,5 år, gratulerer til eieren !!!

 Så var det tid for finalen i gruppe 5. Vi var alle spente og Yacker ble plukket ut blant de 8 beste. Vi krysset fingrene, men dessverre ble han bare BIG3. Det er jo en flott prestasjon i seg selv, men akkurat på den utstillingen var det nok litt kjedelig for eieren, men Gitte kom likevel smilende ut av ringen og uttalte, ”ja, ja, vi får prøve igjen senere………..”. Newfoundlenderen hadde nemlig blitt BIG1 dagen før, så hun visste at de også måtte bli det siden Yacker bare ledet med 1 poeng.

 Etter at gruppe 5-finalen var ferdig måtte vi springe for å rekke båten, men det viste seg at newfoundlenderen vant hele utstillingen og ble BIS1, så da var jo resultatet klart. Likevel er det fantastisk at det havnet 2 samojeder på lista over mestvinnenede utstillingshund i Danmark i 2004. Yacker ble totalt nr. 2 og hans halvsøster Xia ble nr. 5.

 Det er flott reklame for vår herlige rase og jeg vil bare få ønske oppdretteren Gitte Morell lykke til videre i sin streben etter og lage vakre og trivelige samojeder. Like før jul var hun i Canada for å parre en av sine tisper. Det er flott at noen tar kostnadene og bruker så mye tid for å skaffe nytt blod til rasen.

 Jeg avslutter med noen bilder av de to flotte samojedene som plasserte seg som nr. 2 og nr. 5 på mestvinnerlista i Danmark og oppfordrer andre til å ta turen til Herning. Det var en flott utstilling med masse plass, trivelige mennesker og et flott grønt-område å gå tur på (Lille syntes det var helt topp å jage danske kråker).

 Med vennlig hilsen

Gro Moe-Gumø og Rajumas Lille My

http://www.rajuma.com

Cabakas Yacker of McCoy

Cabakas Xia of McCoy