Dette er noe mange hundeeiere sliter med og det er viktig å starte tidlig. Sørg for at valpen lærer seg til å gå uten og dra i båndet helt fra starten av. Når dere er ute å tusler en liten tur i bånd sørger du for å holde kontakten med valpen (bruk kroppen, stemmen din eller en godbit) og at dere ikke går fremover hvis den drar i båndet. Hunder gjør det som lønner seg og hvis valpen fra første stund skjønner at den må gå med slakt bånd for å komme noen vei pleier dette å gå greit. Det står mye mer om dette i bøkene jeg anbefalte tidligere.

 

Jeg tror det er viktig å skille på dette med å trene på å gå fint i bånd og når du går i skogen på tur å ikke gidder å trene på det. Skill gjerne ved å bruke halsbånd når du vil at valpen skal gå fint og vær konsekvent da og bruk heller en sele når du synes det er greit om hunden drar. Dette skiller valpen fort mellom. Jeg bruker bestandig sele når vi er på tur i skog og mark og det er også mye mer behagelig for hunden å gå med også, man slipper alle rykka i halsen. Mange hunder lider faktisk av nakkeskader på grunn av at eieren nøkker og drar i halsbåndet eller fordi de har kastet seg ut etter noe når de har gått i bånd.

 Hvis du får trøbbel med å få hunden til å gå pent i bånd, så ring meg gjerne. Jeg har flere tips å komme med når det gjelder dette, men det aller viktigste er som sagt å være konsekvent helt fra starten og å påvirke hunden på andre måter enn å rykke og dra. Lykke til !